На Одещині COVID-лікарні повністю забезпечені киснем - МОЗ

На Одещині COVID-лікарні повністю забезпечені киснем - МОЗ

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров’я заявляють, що COVID-лікарні Одеської області повністю забезпечені киснем й інформація, яка озвучується нині у засобах масової інформації, є недостовірною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОЗ з посиланням на першого заступника міністра охорони здоров’я Олександра Комаріду. 

“На залишках в Одеській області зараз перебуває близько 30 тонн кисню. Щоби схожих екстрених ситуацій не траплялося, влада області, і міста Одеса зокрема, мають більш ефективно розпоряджатися цим ресурсом та за необхідності - перерозподіляти його”, - наголосив Комаріда.

Читайте також: Лікарні Одещини почали отримувати медичний кисень з Молдови

Зазначається, що Одеська область нині споживає 22 тонни кисню на добу, зокрема заклади першої хвилі, які лікують хворих на ковід, споживають майже 15 тонн кисню, заклади другої хвилі - майже сім тонн кисню.

У міністерстві додали, що у лікарні Одеської області надійшло майже 30 тонн кисню.

Споживання КНП “Міська клінічна інфекційна лікарня” м. Одеса становить 5,5 тонни, за добу поставлено 5,7 тонни кисню. На залишках лікарні - понад 5 тонн кисню.

Щоденно підприємства області виробляють 18 тонн кисню. Додатково з інших регіонів протягом тижня в область буде поставлено 80 тонн АТ ЛіндеГаз Україна та 16 тонн - із ТОВ Карпатинафтохім.

Читайте також: У лікарнях Одеси оновлюють системи забезпечення киснем

У МОЗ наголосили, що у вівторок на онлайн-брифінгу перший заступник міністра Олександр Комаріда детальніше розповість про постачання кисню для лікування хворих з COVID-19.

За даними МОЗ, за добу на території Одеської області лабораторно підтверджено 1281 випадок COVID-19. 

Як повідомлялося, за весь час пандемії в Україні захворіло 2 936 238 осіб, одужало – 2 442 098, летальних випадків – 68 027.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-