У лікарнях Одеси оновлюють системи забезпечення киснем

У лікарнях Одеси оновлюють системи забезпечення киснем

Укрінформ
У лікарнях Одеси, де спеціалізуються на лікуванні хворих з СOVID-19, встановлені вісім станцій з генерування медичного кисню, які найближчими днями буде запущено в експлуатацію.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу у пресслужбі Одеської міськради.

«Через перебої з постачанням медичного кисню, якого потрібно щодоби до 18 тонн, в опорних лікарнях Одеси модернізують системи забезпечення киснем. Фахівці вже встановили та готують до запуску вісім кисневих станцій для дихальної підтримки пацієнтів із тяжким перебігом COVID-19», - зазначили в мерії.

Читайте також: Лікарні Одещини почали отримувати медичний кисень з Молдови

Зокрема, завершені пусконалагоджувальні роботи, і сьогодні, 28 жовтня, відбудеться пробний запуск кисневої станції продуктивністю 50 кубометрів кисню на годину на території міської клінічної лікарні №10, що дасть змогу забезпечити потреби в кисні COVID-відділення на 80 ліжок. Також готують до запуску дві кисневі станції такої ж продуктивності у міській інфекційній лікарні. Крім того, тут функціонують три кріоциліндри по 2000 літрів кожен, а також два менш потужних – продуктивністю по 1000 літрів та 175.

У мерії уточнили, що і в міськлікарні №5 закінчили капремонт та встановили дві кисневі станції: продуктивністю 30 кубометрів кисню на годину – у відділенні на вул. Троїцькій, 50 кубометрів – на Лідерсовському бульварі. У цьому медзакладі також функціонують дев’ять кріоциліндрів.

У міській клінічній лікарні №1 раніше встановлено кисневу станцію на 24 кубометри кисню на годину, а також два кріоциліндри по 2000 літрів. Для безперебійного електропостачання лікарні закуплено новий електрогенератор. У лікарні №8 відремонтовано відділення під COVID-19 та встановлено два кріоциліндри по 2000 літрів. Найближчим часом буде встановлено і введено в експлуатацію кисневу станцію. У дитячій міськлікарні №3 проводять пуско-налагоджувальні роботи та готують до запуску кисневу станцію, тут також встановлені два кріоциліндри.

Читайте також: Одещина забезпечена медичним киснем для COVID-лікарень - МОЗ

У міському пологовому будинку №2, куди госпіталізують вагітних та породіль з COVID-19, функціонують чотири кріоциліндри продуктивністю 195 літрів кожен і один кріоциліндр на 175 літрів.

За даними департаменту охорони здоров’я міськради, станом на 29 жовтня в опорних стаціонарах Одеси розгорнуто 1123 ліжка для лікування пацієнтів з COVID-19, в тому числі 930 ліжок підключені до системи централізованої подачі кисню. У цих лікарнях також є достатня кількість апаратів ШВЛ та кисневих концентраторів.

Читайте також: Одеська ОДА пояснила, чому в COVID-лікарнях обласного центру бракує кисню

Протягом минулої доби на території Одеської області, за даними ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», лабораторно підтверджено методом ПЛР інфікування коронавірусом 2156 осіб, серед яких 91 дитина і 19 медпрацівників.

В Україні за добу виявили 26 870 нових випадків коронавірусу, 648 людей померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-