Лікарні Одещини почали отримувати медичний кисень з Молдови

Лікарні Одещини почали отримувати медичний кисень з Молдови

Укрінформ
Через перебої в постачанні кисню лікарням заводом «Лінде Газ» влада Одещини налагодила його поставки з Молдови. Першу партію медичного кисню кількістю 12 тонн уже отримано.

Про це повідомив журналістам перший заступник голови Одеської облдержадміністрації Борис Волошенков, передає Укрінформ.

«Опорним лікарням Одещини потрібно щодоби не менше 26 тонн медичного кисню, частину якого постачають Одеський припортовий завод і «Кріопром-ГАЗ». На жаль, завод «Лінде Газ Україна» допускає значні перебої з поставками кисню. Тому нам довелось налагоджувати поставки з Молдови, хоч там теж непроста ситуація з COVID-19. Але досягнуто домовленості про поставки, перші 12 тонн медичного кисню вже надійшли», - зазначив Волошенков.

За його словами, ОДА також звернулась до влади Румунії щодо постачання кисню нашим лікарням через райцентр Рені. Однак наразі таких поставок з-за Дунаю не налагоджено.

Читайте також: Ліжка з киснем завантажені повністю у 10% COVID-лікарень - Ляшко

Перший заступник голови Одеської облдержадміністрації сподівається, що все-таки стабілізуються щодобові поставки медичного кисню обсягом 12 тонн і з дніпровського заводу. Автомобілі з киснем часто прибувають із заводу «Лінде Газ Україна» вночі, що ускладнює його переміщення та розподіл між опорними закладами, зауважив Волошенков.

Він уточнив, що паралельно департамент охорони здоров’я ОДА та керівництво медичного університету вирішують проблему кадрів спеціалізованих відділень лікарень. Оскільки після останньої хвилі COVID-19 чимало лікарів вирішили змінити свою спеціалізацію. Тож до роботи в опорних лікарнях залучають фахівців із сформованого резерву медиків.

Торкнувшись питання заповнюваності опорних лікарень, Волошенков додав, що в цілому по області вона становить близько 80 відсотків. Однак у самій Одесі ситуація гірша, вільних місць мало. Тому приймають хворих середньої тяжкості й важкохворих. Щоб поліпшити ситуацію, облдержадміністрація узгоджує з керівництвом Укрзалізниці введення ще 120 ліжок для covid-пацієнтів в одеській відомчій лікарні, а також просить Міністерство охорони здоров’я збільшити кількість ліжок для цієї категорїі пацієнтів в Одеському госпіталі інвалідів війни на 15 станції Великого Фонтану та інших закладах.

Читайте також: Одещина забезпечена медичним киснем для COVID-лікарень - МОЗ

Нині невпинно зростає кількість хворих, інфікованих COVID-19, підсумував перший заступник голови ОДА. В першій декаді листопада, за прогнозами фахівців, захворюваність може досягнути піку і розпочнеться падіння. Тому сьогодні робиться все, щоб не допустити зростання кількості летальних випадків.

Як повідомляв Укрінформ, у мерії Одеси вважають, що розв’язанню проблеми браку кисню у місцевих медзакладах сприятиме запуск у найближчі дні двох кисневих станцій в міській інфекційній лікарні. Це дасть змогу персоналу інфекційної лікарні застосовувати кисень, генерований безпосередньо на її території. Третю кисневу станцію запустять у найближчі дні в міськлікарні № 10, нині тут завершують пусконалагоджувальні роботи.

За минулу добу на території Одещини, за даними ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», лабораторно підтверджено методом ПЛР 2296 випадків випадків інфікувань коронавірусом, а також зафіксовано 28 летальних випадків.

В Україні станом на 28 жовтня зафіксовано 26 071 новий випадок COVID-19, в тому числі захворіли 1830 дітей та 477 медпрацівників. Одужали 10 006 пацієнтів, а 576 померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-