Ліжка з киснем завантажені повністю у 10% COVID-лікарень - Ляшко

Ліжка з киснем завантажені повністю у 10% COVID-лікарень - Ляшко

Відео
Укрінформ
У 10% ковід-лікарень ліжка з киснем завантажені повністю.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу у четвер сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Ситуація не є рівномірною, і в 46 з 480 ковідних лікарень, це 10% медзакладів, ліжка з киснем вже зайняті на 100%. А у 193 лікарнях, це 40% ковідних лікарень, ліжка з киснем зайняті на рівні 75%, решта 60% закладів залишаються без критичного навантаження. У такій ситуації важливою залишається дотримання маршрутів пацієнтів, і наша екстрена медична допомога для госпіталізації обирає саме ті лікарні, де є місця, де є можливість підключитися до кисневої терапії. 80% всіх госпіталізованих пацієнтів - киснезалежні", - розповів міністр.

Він зазначив, що на сьогодні споживання кисню зросло у 5-6 разів на одного пацієнта, госпіталізованого зі штамом "Дельта".

За словами Ляшка, за добу лікарні в країні споживають понад 330 тонн рідкого кисню та 6,8 тис. балонів кисню, без врахування автономних джерел киснепостачання, які встановлені в понад 280 закладах охорони здоров'я. Сумарний піковий кисневий потік в країні - 977 тис. 148 літрів на хвилину.

Міністр пояснив, що для покриття потреби в кисні для хворих на ковід залучено 35 підприємств, що виробляють кисень. В тому числі 22 підприємства, які виробляють медичний кисень, та 12 - технічний, який дозволений до використання за умови відповідності технічних характеристик кисню до кисню медичного.

За словами Ляшка, в певних лікарнях є підвищений попит на кисень, але він контрольований, і питання вирішується оперативно і командно.

Читайте також: У лікарнях України - 47,3 тисячі пацієнтів із коронавірусом

"Є лікарні, 2-тонна ємність для рідкого кисню в яких в попередні хвилі використовувалась впродовж 7-10 днів, і потребувала підвозу кисню раз на тиждень. Зараз цієї ємності вистачає на 1-2 дні. Тому й з’являються повідомлення в засобах масової інформації, що кисню вистачає на декілька днів", - наголосив Ляшко.

Також, за словами міністра, другим фактором кризової ситуації стали регламентні роботи на потужностях двох виробників кисню, які сумарно виробляють 130 тонн кисню.

"Регламентні роботи на одному заводі вже завершились, і сьогодні він розпочинає відпускати кисень у мережу, на іншому ці роботи триватимуть до 1 листопада поточного року", - сказав Ляшко.

Міністр наголосив, що подолати кризову ситуацію можна, позбавившись легковажного ставлення до вакцинації та дотримання протиепідемічних правил і карантинних обмежень.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу, 27 жовтня, виявили 26 071 випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-