У лікарнях України - 47,3 тисячі пацієнтів із коронавірусом

У лікарнях України - 47,3 тисячі пацієнтів із коронавірусом

Укрінформ
У лікарнях країни перебуває 47,3 тис. пацієнтів із діагнозом COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"47 тисяч 380 пацієнтів наразі перебувають в лікарнях з діагнозом коронавірусна хвороба. У більшості випадків - це наслідок легковажного ставленнядо вакцинації та нехтування протиепідемічними правилами. Ми поступово збільшуємо кількість лікарень, які можуть приймати хворих на коронавіурсну хворобу. Але цей процес не може тривати безкінечно. Зараз у 480 лікарнях, які надають допомогу хворим на COVID-19, розгорнуто понад 70 тисяч ліжок для пацієнтів з COVID-19, з яких із киснем - понад 66 тисяч. Для того, щоб надавати допомогу хворим на ковід, у Херсонській області на базі Каховської центральної міської лікарні розгорнуто мобільний госпіталь ДСНС на 120 місць", - розповів Ляшко.

Читайте також: МОЗ може збільшити список областей у «червоній» зоні

Зараз, за словами міністра, Україна перебуває на максимальних значеннях за весь час пандемії за показниками добової кількості нових випадків, випадків госпіталізацій, кількості летальних випадків. Він нагадав, що наразі 8 регіонів перебувають у червоному рівні епіднебезпеки: Рівненська, Миколаївська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська, Сумська, та Херсонська області.

Із 30 жовтня червоний рівень епіднебезпеки буде встановлено на території 7 областей: Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Луганської, Хмельницької та Чернігівської.

Як повідомлялось, в Україні за минулу добу, 27 жовтня, виявили 26 071 випадок коронавірусної хвороби COVID-19. Рівень госпіталізацій станом на 27 жовтня перевищено в столиці та 18 регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-