Одещина забезпечена медичним киснем для COVID-лікарень - МОЗ

Одещина забезпечена медичним киснем для COVID-лікарень - МОЗ

Укрінформ
Одеська область забезпечена медичним киснем для лікарень, які надають допомогу хворим на коронавірусну інфекцію.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МОЗ, про це заявив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

«Одеська область та м. Одеса зокрема забезпечені медичним киснем, а отже потреби госпіталізованих хворих на COVID-19 у кисневій терапії забезпечуються повністю», - сказав Комаріда.

Зазначається, що протягом 26 жовтня у закладах охорони здоров’я, які надають медичну допомогу пацієнтам із COVID-19 в Одеській області, загалом спожили 18,9 тонни рідкого та 368 балонів газоподібного кисню.

Читайте також: За день медзаклади споживають 344 тони рідкого кисню - Ляшко

Протягом 25-27 жовтня область отримала 35 тонн кисню. Також на Одещині працюють підприємства, які виробляють додатково 18 тонн кисню на добу: ТОВ ВКФ «Кріопром» - 12 тонн, АТ «Одеський припортовий завод» - 6 тонн.

«Одеська область зараз перебуває у червоному рівні епіднебезпеки, тут хворіють 33 127 людей. Проте система закладів, які працюють із хворими на COVID-19, здатна забезпечити потребу тих, кому призначили кисневу терапію, відповідним лікуванням», - зазначив Комаріда.

Він подякував усім компаніям, які постачають кисень в лікарні Одещини за те, що вони оперативно включаються та реагують на всі прохання медиків.

Читайте також: Енергоатом готовий постачати п'ять тисяч літрів медичного кисню щодоби

Також зазначається, що заплановано постачання ще щонайменше 57 тонн кисню протягом найближчих двох днів.

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня директорка Департаменту охорони здоров'я Одеської ОДА Наталія Одарій-Захар'єва заявила, що у лікарнях Одеси виникла напружена ситуація із забезпеченням медичним киснем через зупинку двох заводів, які його виробляють, та невчасну доставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-