Голуби та Войцехівські: ОПОРА заявляє про двійників у 197-му окрузі на довиборах у Раду

Голуби та Войцехівські: ОПОРА заявляє про двійників у 197-му окрузі на довиборах у Раду

Укрінформ
В одномандатному виборчому окрузі №197 на Черкащині зареєстрували п’ятьох двійників на проміжних виборах народного депутата.

Такі дані було озвучено під час пресконференції «Адмінресурс та безпрецедентна боротьба з кандидатами-двійниками», яку провели напередодні проміжних виборів до Верховної Ради голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська та Олександр Клюжев – старший аналітик цієї мережі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Правоохоронні органи порушили 12 кримінальних справ на двох округах: 4 стосуються підкупу виборців, а 5 – введення їх в оману. Зокрема на 197 окрузі зареєстровані 3 кандидати з прізвищем Голуб. Також були два кандидати з прізвищем Войцехівський. Один із них – міський голова Золотоноші оскаржив реєстрацію іншого. Тепер цьому двійникові суд обрав запобіжний захід», – відзначила Айвазовська.

Читайте також: Довибори у Раду: ОПОРА назвала головні порушення під час кампанії

Вона також зауважила, що вперше в історії виборів до Верховної Ради кандидатам у депутати присвоюється номер, і кандидат може агітувати, посилаючись на свій номер у бюлетені. Але вчора на 197-му окрузі один із кандидатів із прізвищем Голуб проводив агітацію, використовуючи фейковий номер, додала Айвазовська. Також він розповсюджував газети з недостовірними відомостями.

«Ми чекаємо реакції правоохоронців й сподіваємося, що вона буде такою ж швидкою, як у випадку з двійником кандидата Войцехівського. Державні органи мають продемонструвати рівність у підходах до всіх кандидатів», – підсумувала голова правління мережі «ОПОРА».

Читайте також: На довибори в Раду акредитували вже 35 міжнародних спостерігачів

Клюжев додав, що після змін у законодавство щодо підкупу виборців зменшилася роздача продуктових наборів та алкогольних напоїв від імені кандидатів у депутати.

Як повідомлялося, вибори у 197-му окрузі на Черкащині відбудуться в неділю, 31 жовтня. За перемогу змагаються 25 кандидатів. У 2019 році перемогу на цьому окрузі здобув кандидат від партії «Слуга народу» Олександр Скічко. У лютому 2021 року Президент призначив його головою Черкаської ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-