Львівські лікарі закликають ввести жорсткий локдаун

Львівські лікарі закликають ввести жорсткий локдаун

Відео
Укрінформ
У Львові головні лікарі медзакладів просять комісію з питань ТЕБ і НС ввести повний локдаун через значну перезавантаженість медзакладів, бо через 10 днів місць для хворих в COVID-відділеннях може не бути.

Про це під час екстреного прессбрифінгу повідомили директори львівських лікарень, які приймають хворих з коронавірусом, передає кореспондент Укрінформу.

«За 10 днів ми можемо мати таку ситуацію, що не буде де класти пацієнтів. Працівники лікарень на грані виснаження. Вони переживають вже третю хвилю і це дуже важко», - зазначила керівниця управління охорони здоров’я ЛМР Леся Кобецька.

За словами директора НКП «8-ма клінічна лікарня Львова» Василя Трунквальтера, зараз в лікарні 210 людей з коронавірусом, 11 з них - на ШВЛ. Персонал працює по 1,5 -2 доби. Проте лікарня працює не лише з пацієнтами з COVID-19, а й з іншими ургентними хворобами, а особливо з травмами.

Читайте також: Сесію Львівської облради перенесли через коронавірус

«Ми просимо комісії з ТЕБ і НС ввести жорсткий режим карантинних обмежень, щоб хоч якимось чином перервати той ланцюг. Інакше через 10 днів ми дійдемо до такої ситуації, що не зможемо прийняти ані ковідного пацієнта, ані пацієнта з ургентною патологією. Навіть розгорнувши велику кількість ліжок, ми не справимося, якщо динаміка буде зростати. Ми маємо перервати будь-які контакти між людьми і встановити жорсткий локдаун», - зазначив Трунквальтер.

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова зараз найбільша реанімаційна для хворих на коронавірус у Західній Україні, і та може не справитися через стрімку госпіталізацію важкохворих. На сьогодні в клінічній лікарні швидкої допомоги є 427 пацієнтів з коронавірусом. З них 44 перебувають у реанімації. Це вкрай важкі пацієнти, 40 з яких – на ШВЛ.

«На жаль, темпи захворювання стрімко зростають. Якщо порівняти з аналогічним періодом минулого місяця, то це на 170 пацієнтів більше. Враховуючи такі стрімкі темпи госпіталізацій, буквально вже за тиждень нам не буде куди класти пацієнтів. Йдеться про реанімацію. Нам потрібно працювати на випередження, ми вже пережили дві попередні хвилі, тому треба вже щось робити, бо до 10 днів всі лікарні будуть переповнені», - наголосив медичний директор з анестезіологічної роботи клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Іван Міськів.

Читайте також: Львівські школярі з 1 листопада переходять на «дистанційку»

Керівник 5-ї клінічної міської лікарні Львова Андрій Миськів розповів, що їхня лікарня зовсім недавно почала приймати хворих з COVID-19. За два тижні лікарня прийняла близько 200 пацієнтів і їх важкість та перебіг, якщо порівнювати з весняною хвилею, значно стрімкіші і важчі.

«Навесні пацієнти приходили з флюорографією чи з рентгеном, а зараз їх привозить швидка практично без обстежень. Хвороба може прогресувати за кілька годин. Реанімація та інтенсивна терапія в нас зайняті, ШВЛ – на межі. Наша лікарня спеціалізується на онкозахворюваннях, і якщо динаміка продовжиться, ми не з можемо надавати допомогу хворим з онкологічними хворобами, які теж не можуть відтермінувати планові операції та госпіталізації», - повідомив Миськів.

Станом на 27 жовтня у львівських лікарнях, які приймають хворих з коронавірусом, перебувають 876 хворих, із них у реанімаціях – 65 пацієнтів.

Читайте також: На Львівщині третина COVID-пацієнтів у реанімації - під апаратами ШВЛ

Як повідомляв Укрінформ, через стрімке погіршення епідситуації сім областей України, у тому числі Львівська, з 30 жовтня переходять у "червону" зону карантину.

Вчора, 26 жовтня, коронавірус виявили у 1 426 мешканців області. Госпіталізували 317 осіб. За увесь час на Львівщині COVID-19 підтвердили у 175 899 осіб. Померли 4446 людей. Одужали – 144 865.

В Україні за минулу добу зафіксовано 22 574 нові випадки COVID-19, з початку пандемії – 2 825 733.

Фото: Evgeny Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-