На Прикарпатті – рекордна кількість нових випадків коронавірусу, розгортають ще чотири лікарні

На Прикарпатті – рекордна кількість нових випадків коронавірусу, розгортають ще чотири лікарні

Укрінформ
На Прикарпатті за добу зафіксували 861 випадок коронавірусу, це найбільша кількість за період пандемії. Через перезавантаження лікарень найближчим часом ще 4 медзаклади розпочнуть приймати хворих з COVID-19.

Про це в Івано-Франківську на брифінгу щодо проведення вакцинальної кампанії повідомила заступниця гендиректора обласного Центру контролю та профілактики хвороб Тетяна Джус, передає Укрінформ.  

«За останню добу у нас рекордна кількість захворілих – 861 випадок», - зазначила Джус.

Вона зауважила, що за 20 днів жовтня показник захворюваності на COVID-19, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зріс у 1,8 раза. Особливістю цьогорічної пандемії є висока захворюваність серед дітей.

«Щодоби в межах 40-50 дітей хворіють», - наголосила Джус.

Вона додала, що більшість хворих дітей – це школярі. Відтак, вони можуть наражати на хворобу невакцинованих педагогів.

Читайте також: На Прикарпатті заявляють про «шалені темпи» наближення до «червоної» зони

Найбільшу кількість хворих на COVID-19 реєструють в Івано-Франківському, Коломийському та Калуському районах. На думку Джус, Івано-Франківська область вже за три дні може перейти з помаранчевої у червону зону епіднебезпеки. Четверту добу поспіль навантаження в COVID-лікарнях перевищує 65%.

«Ми готові і вже подали документи для включення ще 4-х медзакладів для надання допомоги хворим на коронавірус», - запевнив на брифінгу директор Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Ігор Дмитренко.

За його словами, нині на Прикарпатті для хворих із коронавірусом розгорнуті 2059 ліжок у 17 лікарнях. У резерві є ще 10 медзакладів. Втім, сили медиків, кажуть посадовці, не безмежні, а тому єдиним ефективним методом зупинити стрімкий ріст захворювання є вакцинація. Вони запевняють, що на Прикарпатті достатньо вакцин від коронавірусу для тих, хто хоче зробити щеплення. Аби уникнути черг у центрах вакцинації, людей просять приходити упродовж дня і обіцяють, що щеплення отримають усі бажаючі.

Читайте також: У Франківську дві COVID-лікарні завантажені більш як на 90%

Станом на 21 жовтня на Прикарпатті першою дозою вакцини щеплені понад 216 тисяч людей, ще більше 160 тисяч – повністю вакциновані.

В Україні зафіксовано 22 415 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби (з них дітей – 1 771, медпрацівників – 345).

Фото: Evgeny Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-