На Прикарпатті заявляють про «шалені темпи» наближення до «червоної» зони

На Прикарпатті заявляють про «шалені темпи» наближення до «червоної» зони

Укрінформ
Івано-Франківська область швидкими темпами наближається до червоної зони епіднебезпеки.

Про це в Івано-Франківську на нараді повідомив генеральний директор обласного Центру контролю та профілактики хвороб (ОЦКПХ) МОЗ Руслан Савчук, передає Укрінформ.

«На жаль, ми шаленими темпами наближаємось до червоної зони епідеміологічної небезпеки», - зазначив Савчук.

За його інформацією, за минулу добу завантаженість ліжко-місць з подачею кисню у COVID-лікарнях області сягнула 67,2%. Найбільше хворих з коронавірусом лікують в ЦМКЛ (Центральна міська клінічна лікарня) Івано-Франківська, де завантаженість сягає 90%, та в обласному фтизіопульмонологічному центрі, де зайняті 97% ліжок. Така ж завантаженість у Косівській ЦРЛ. Понад 80% ліжок зайняті у Калуській райлікарні та в Коломийській інфекційній.

Посадовець зауважив, що за останні дні почастішали випадки захворювання на коронавірус серед медиків та дітей.

«За два дні в області зареєстровані 54 випадки коронавірусу серед дитячого населення», - зауважив Савчук.

На його переконання, прикарпатцям потрібно пришвидшити темпи вакцинації проти коронавірусу. За офіційною статистикою, на COVID-19 хворіють лише 3% вакцинованих людей.

«На даний час в закладах охорони здоров’я області перебувають лише 19 вакцинованих осіб. Ми бачимо, що вакцина працює», - додав Савчук.

Читайте також: На Прикарпатті щодня виявляють понад 20 школярів з коронавірусом, більшість - невакциновані

Відомо, що в Івано-Франківській області хворих з коронавірусом приймають 17 медичних закладів, де розгорнуті 2013 ліжко-місць.

Станом на 19 жовтня в області за останню добу лабораторно підтверджені 213 випадків захворювання на COVID-19, від цієї недуги померли 12 людей, одужали 66 осіб.

Наразі на Прикарпатті однією дозою вакцини проти COVID-19 щеплені понад 209 тисяч людей, повністю вакциновані більше 154 тисяч мешканців області.

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 2 660 273 особи; одужало – 2 337 194 людей; летальних випадків – 61 348.

Фото: @ifolc

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-