Польський підрядник відмовився продовжувати ремонт дороги на Львівщині через недофінансування

Польський підрядник відмовився продовжувати ремонт дороги на Львівщині через недофінансування

Укрінформ
На Львівщині польська підрядна компанія “Дрог-Буд” призупинила ремонтні роботи на прикордонній дорозі Червоноград – Рава-Руська через недофінансування.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

“Ми збільшили фінансування додаткових робіт на рівні 30%. Ми готові цього року були дійти до Белза. Якщо ми цього року недовиконаємо роботи, які розпочали, то це буде втрачений час та кошти. Необхідність додаткового фінансування виникла через те, що тендер на капітальний ремонт дороги Червоноград - Рава-Руська відбувся 5 років тому за кошторисами 8-річної давнини. Відповідно за цей час суттєво змінився стан доріг, державні будівельні норми та ціни. Реальна вартість робіт мала б бути удвічі вищою», - зазначив директор представництва підрядної організації "Дрог-Буд" Валерій П’ятак.

Станом на сьогодні вартість капітального ремонту одного кілометра цієї дороги, орієнтовно, 19 млн грн. Основний договір на ремонт дороги Червоноград - Рава-Руська становить понад 21 мільйон євро. Додатковий договір щодо дофінансування на суму 9 млн євро Служба автомобільних доріг скерувала на погодження до Міністерства фінансів.

“Ця додаткова угода, про яку йдеться, визначає специфіку усіх робіт після того, як ми провели експертизу. На жаль, обсягів контракту у фінансовій частині є замало, щоб закрити це фінансування і відповідно виникла необхідність підписати додаткові документи. Тиждень тому їх підписали і є певна процедура візування і погодження цих змін і доповнень в Укравтодорі, Мінфіні та Міністерстві інфраструктури. Опісля аналогічний процес - з боку польської сторони”, – зазначив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза.

Читайте також: Зеленський оглянув з повітря будівництво об'їзної дороги Трускавця

Підрядник зазначив, що як тільки з Міністерства фінансів вийде хоча б відкорегований основний договір до Варшави на погодження, то це буде сигнал, щоб мобілізувати людей та техніку і знову повернутися на цей об'єкт.

Як повідомляв Укрінформ, ремонтні роботи на дорозі Червоноград – Рава-Руська відкладалися з року в рік, через що мешканці неодноразово пікетували та перекривали рух.

Ще в березні 2021 року Береза повідомив у своєму блозі, що 52,6 км прикордонної дороги Червоноград - Рава-Руська перебувають у жахливому стані. Її капітальний ремонт можна було розпочати ще 4 роки тому: у 2017 році польська компанія «Дрог-Буд» виграла тендер на капітальний ремонт дороги. Було укладено договір, однак через труднощі із документацією старт робіт постійно відкладався.

У 2021 році в рамках реалізації Програми «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до українсько-польського кордону» компанія «Дрог-Буд» відремонтувала дорогу Яворів – Грушів за 7 млн євро. Її протяжність 19,5 км. Роботи виконували також у межах співпраці з Польщею, яка надає Україні кредит під 0,15% річних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-