На Харківщині шість СOVID-лікарень заповнені більш як на 95%

На Харківщині шість СOVID-лікарень заповнені більш як на 95%

Укрінформ
На Харківщині 6 із 18 СOVID-лікарень заповнені хворими більш ніж на 95%, до госпітальної бази планують включити ще 2 заклади.

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Максим Хаустов, передає кореспондент Укрінформу.

«Є лікарні, які заповнені більш ніж на 95%. Це і 13-та (міська) лікарня, і 17-та, і 25-та, і диспансер радіаційного захисту, і Чугуївська (районна лікарня - ред.) – там теж дуже великий відсоток. Всі інші – нижче 90%, йде постійна ротація хворих – виписка і прийом, тому намагаємося утримувати ситуацію», - сказав Хаустов.

Наразі в госпітальну базу області входять уже 18 лікарень. ОДА хоче ввести в резерв ще два заклади - Ізюмську центральну районну лікарню та лікарню на залізничному транспорті №2, про це ведуться перемовини з МОЗ.

Читайте також: На Харківщині щодня госпіталізують до 50 дітей з коронавірусом чи підозрою

За даними Хаустова, завантаженість міських лікарень Харкова на ранок 4 жовтня становить 89%, лікарень обласного підпорядкування, які знаходяться в Харкові, – 66%, лікарень в районах – 58%.

У той же час харківська волонтерка Наталія Попова, яка допомагає хворим на COVID-19, розповіла, що вільних місць практично немає в усіх лікарнях, що розташовані в Харкові. Вийняток – обласна дитяча інфекційна лікарня та пологовий будинок №2, де приймають виключно дітей, вагітних і породіль відповідно.

Читайте також: На Харківщині в лікарнях - 4% вакцинованих COVID-хворих

Як повідомлялося, за минулу добу в Харківській області діагноз COVID-19 підтверджено у 592 осіб. Усього в регіоні зареєстровано 169 512 випадків СOVID-19, із них 150 513 хворих одужало, 4000 – померло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-