На Харківщині щодня госпіталізують до 50 дітей з коронавірусом чи підозрою

На Харківщині щодня госпіталізують до 50 дітей з коронавірусом чи підозрою

Укрінформ
На Харківщині останні два тижні щодня госпіталізують кількадесят дітей із COVID-19 чи підозрою на неї, більшість – у тяжкому стані.

Про це повідомив на брифінгу директор Харківської обласної дитячої інфекційної лікарні Дмитро Кухар, передає кореспондент Укрінформу.

«Протягом останніх двох тижнів від 30 до 50 дітей із підозрою чи підтвердженим COVID-19 госпіталізується щоденно в нашу лікарню. Діти поступають як по «швидкій», так і за самозверненням, коли є направлення, а буває, що й без нього», - зазначив Кухар.

Читайте також: В Україні хочуть дозволити вакцинацію Pfizer всіх дітей від 12 років

Водночас він наголосив, що лікарня ніколи не була перевантажена. Всього в закладі 290 ліжок, зокрема 10 ліжок інтенсивної терапії.

«На сьогодні в нас четверо пацієнтів у реанімації, всі - на кисневій підтримці. Але жодного на апараті ШВЛ. Напередодні зняли з апарата дворічну дитину, і вона з допоміжною вентиляцією, кисневою підтримкою періодично самостійно дихає. На апараті пробула дитина десь біля 10 днів - немало», - зазначив Кухар.

Читайте також: В Ізраїлі кожна дев'ята заражена коронавірусом дитина отримала «тривалий» ковід

За його словами, станом на ранок 28 вересня в закладі перебувало загалом 157 дітей. «Кілька днів тому доходило до 200 пацієнтів. Бувають і діти в стані середньої тяжкості, але їх абсолютна меншість, більшість – у тяжкому стані», - зазначив директор лікарні.

Він констатував, що в дітей крім високої температури, яка важко збивається, кашлю, віддишки, низької сатурації є кишкові прояви внаслідок інтоксикації та неврологічні ускладнення, як-от в’ялість, судоми, непритомність.

Кухар поінформував, що від початку року через заклад пройшло понад 4,5 тис. пацієнтів, у більш ніж 1,5 тис. з них підтвердився коронавірус. Наймолодші мали по кілька місяців.

Читайте також: Препарат для «тяжких» пацієнтів з коронавірусом надійшов у регіони

Харківська обласна дитяча інфекційна лікарня – основний заклад для прийому дітей із коронавірусом чи підозрою на нього, незначна кількість дитячих ліжок є ще в деяких лікарнях області в інфекційних відділеннях.

Як повідомлялося, за минулу добу в Харківській області діагноз COVID-19 підтверджено у 547 осіб, одужало 148 хворих, підтверджено смерть двох людей. Усього від початку пандемії в регіоні зареєстровано 163 400 випадків СOVID-19, 149 263 хворі одужали, померло 3885 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-