Препарат для «тяжких» пацієнтів з коронавірусом надійшов у регіони

Препарат для «тяжких» пацієнтів з коронавірусом надійшов у регіони

Укрінформ
У регіони доставили 2 тис. 784 флакони препарату Тоцилізумаб для пацієнтів із тяжким перебігом COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.

«Тоцилізумаб використовують для допомоги тяжкохворим пацієнтам із COVID-19. Йдеться про госпіталізованих дорослих та дітей від 2 років, які отримують кортикостероїди та потребують додаткового кисню, неінвазивної або інвазивної штучної вентиляції легень або екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО)», - ідеться в повідомленні.

Дозвіл на екстрене використання цього препарату 24 червня 2021 року видало Управління продовольства та медикаментів (FDA), США.

Читайте також: ВООЗ рекомендує від коронавірусу коктейль з антитіл для «нетяжких» пацієнтів

Зазначається, що 18 серпня Всесвітня організація з охорони здоров’я рекомендувала Тоцилізумаб для лікування важких випадків коронавірусної інфекції. Відповідне рішення ухвалили на основі 27 клінічних досліджень, в яких взяло участь 10 тис. пацієнтів. Виробляє ліки швейцарська фармацевтична компанія.

Читайте також: Услід за коктейлем з антитіл Японія схвалила другий препарат від COVID-19

Дослідження свідчать, що лікування Тоцилізумабом пацієнтів, госпіталізованих із коронавірусною хворобою, знижує летальність та зменшує час перебування пацієнтів в лікарнях.

«Угоду на закупівлю Тоцилізумаб уклали 27 липня . Сума закупівлі склала 25,8 млн грн. Таким чином, вартість одного флакону становить 9269,75 грн», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Польща заявила про створення ліків від COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, на початку квітня Міністерство охорони здоров'я внесло зміни до протоколу лікування коронавірусної хвороби COVID-19, зокрема, додавши Тоцилізумаб для лікування пацієнтів з критичним перебігом COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-