На Буковині розгорнули ще дві COVID-лікарні

На Буковині розгорнули ще дві COVID-лікарні

Укрінформ
У Чернівецькій області через зростання кількості госпіталізацій цього тижня ще дві лікарні почали приймати хворих із COVID-19.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак, передає кореспондент Укрінформу.

"Цього тижня ми добавили ще дві госпітальні бази для прийому хворих із COVID-19. Раніше у нашій області було 7 таких баз, тепер 9. Рішенням Віктора Ляшка за нашим клопотанням добавили ще Глибоцьку багатопрофільну лікарню, а також Чернівецький обласний перинатальний центр", - сказала Гусак.

За її словами, обласний перинатальний центр зможе приймати вагітних жінок та породіль із підозрою чи підтвердженим COVID-19. А Глибоцька лікарня обслуговуватиме пацієнтів із громад колишнього Глибоцького району, а при погіршенні ситуації у Чернівцях зможе приймати хворих з обласного центру.

Читайте також: На Буковині чотири школи відправили на карантин через COVID-19

"Минулого року в Чернівцях було розгорнуто 5 госпітальних баз - три міських лікарні, гопіталь ветеранів війни та обласна клінічна лікарні. А цього року на території обласного центру є лише дві госпітальні бази для прийому хворих із COVID-19 - міська лікарня №1 і обласна клінічна лікарня. Тому Сторожинецька, Кіцманська і Глибоцька лікарні готові будуть у разі потреби приймати хворих чернівчан", - додала посадовиця ОДА.

За її даними, у Чернівецькій обласній клінічній лікарні наразі зайнято близько 70% ліжок, а міська лікарня №1 заповнена на 90%.

Також вона нагадала, що у пікові навантаження минулого року та на початку весни цього року в Чернівецькій області було розгорнуто 21 госпітальну базу для прийому хворих на COVID-19.

Читайте також: Ляшко заявляє, що навантаження на систему охорони здоров’я контрольоване

Як повідомлялося, за минулу добу, 28 вересня, у Чернівецькій області провели 3364 дослідження на коронавірус, з них – 421 позитивне. За увесь час пандемії на Буковині COVID-19 інфікувалися 88 479 осіб, 2010 людей померли, 81 041 пацієнт одужав.

Станом на 29 вересня у Чернівецькій області щеплено першою дозою понад 132 тис. осіб, дві дози вакцини отримали майже 99 тис. буковинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-