На Буковині чотири школи відправили на карантин через COVID-19

На Буковині чотири школи відправили на карантин через COVID-19

Укрінформ
У чотирьох школах Чернівецької області більш ніж половина класів перебували на самоізоляції через виявлений в учнів та вчителів COVID-19, тому там вирішили відправити на карантин цілі заклади.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла директорка департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Людвига Цуркан.

"Станом на сьогодні повністю дистанційно навчаються учні 25 закладів загальної середньої освіти Чернівецької області. Зокрема, 20 із них не мають достатнього рівня вакцинованих працівників. Ще чотири буковинські школи пішли на самоізоляцію та працюють в онлайн-режимі. У цих школах понад 50% класів потребували самоізоляції через підтвердження COVID-19 у когось з учнів чи учителів, тож заклади пішли на карантин повністю. Також Чернівецький ліцей №2 працює дистанційно через проведення ремонтних робіт", - сказала Цуркан.

Всього у Чернівецькій області із 358 шкіл 270 працюють в очному режимі. Кількість таких закладів зросла у порівнянні з минулим тижнем через активну вакцинацію освітян. Наразі у всіх закладах, які працюють офлайн, вакциновано понад 80% педагогічних працівників.

"За змішаною формою на Буковині навчаються 63 школи, з них 60 – це ті, де є класи, які пішли на самоізоляцію. Є також два заклади, які працюють у змішаному режимі через проведення ремонтних робіт", - додала головна освітянка області.

Також вона зазначила, що станом на 27 вересня у Чернівецькій області COVID-19 хворіють 305 учнів і 112 педагогічних працівників.

Читайте також: На «дистанційку»» перевели середні та старші класи в 33 школах Харківщини

Із понад 30 тисяч працівників освіти на Буковині вакцинувалися вже майже 24 тисячі осіб.

Як повідомлялося, за минулу добу, 26 вересня, у Чернівецькій області провели 1319 досліджень на коронавірус, з них – 282 позитивні. За увесь час пандемії на Буковині COVID-19 інфікувалися 87 643 особи, 1948 людей померли, 80 586 пацієнтів одужали.

Читайте також: На дистанційне навчання перевели 244 школи на Закарпатті

Станом на 27 вересня у Чернівецькій області щеплено першою дозою майже 130 тисяч осіб, дві дози вакцини отримали понад 96 тисяч буковинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-