У Харківській області центри COVID-вакцинації працюватимуть на День Незалежності

У Харківській області центри COVID-вакцинації працюватимуть на День Незалежності

Укрінформ
Центри масової вакцинації працюватимуть у Харкові та області під час святкових та вихідних днів.

Про це повідомляє пресслужба Харківської ОДА, посилаючись на брифінг заступника голови ОДА Михайла Черняка, передає Укрінформ.

«Я закликаю всіх громадян дотримуватися карантинних заходів під час вихідних та державних свят. Наразі епідеміологічна ситуація в регіоні залишається напруженою. І, хоча Харківщина за всіма показниками відповідає «зеленому» рівню захворюваності, фахівці спостерігають певне зростання кількості випадків хвороби», - зазначив Черняк.

Читайте також: Центри вакцинації у Києві не працюватимуть 23 та 24 серпня

За його словами, єдиним засобом запобігти стрімкому зростанню захворюваності є масова вакцинація: «Треба додержуватися норм і правил безпеки, а саме: маскового режиму та дистанції. Виходячи з нашого досвіду, велике значення щодо недопущення поширення COVID-19 мають саме превентивні заходи».

Черняк також уточнив, що центри масової вакцинації працюватимуть в області та місті під час вихідних та святкових днів. 

«Станом на 20 серпня на Харківщині зроблено вже 493 тис. 871 щеплення. Фактично завершили вакцинальну кампанію повністю, тобто отримали дві дози, 173 тис. 742 особи», - додав заступник голови ОДА.

За його словами, на сьогодні госпітальна база Харківщини нараховує 2 838 ліжок. Кількість ліжок у лікарнях першої хвилі, які забезпечені потоковим киснем, складає 1 531.

Читайте також: У Харкові відкрили центр масової вакцинації в університеті ім. Каразіна

За уточненням Укрінформу у пресслужбі, під час брифінгу Михайло Черняк не підтвердив реєстрацію штаму «Дельта» на Харківщині, але зазначив, що «найближчим часом Харківська область буде забезпечена тест-системами, що зможуть виявляти цей штам».

Як повідомляв Укрінформ, 16 серпня заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк заявив, що на цей час на території області щеплено понад 92% медичних працівників: "Також продовжуємо вакцинацію освітян, наразі фактично 60% освітян уже щепилися».

Читайте також: У Києві з 19 до 24 серпня працюватимуть мобільні пункти COVID-вакцинації

Станом на 13 серпня у Харківській області працюють 24 центри масової вакцинації та 204 пункти щеплення. Також на Харківщині працюють мобільні бригади, які виїжджають вакцинувати колективи за місцем роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-