На Київщині ремонтують вісім кілометрів траси Бориспіль – Маріуполь

На Київщині ремонтують вісім кілометрів траси Бориспіль – Маріуполь

Велике будівництво
Укрінформ
До кінця поточного року за програмою «Велике будівництво» компанія «Автомагістраль-Південь» завершить капітальний ремонт ділянки автошляху Н-08 Бориспіль – Маріуполь протяжністю 8,3 кілометра.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на офіційній сторінці програми у Фейсбуці.

«Це вже не перший проєкт компанії на трасі Н-08 Бориспіль — Кременчук — Дніпро — Запоріжжя — Пологи — Маріуполь. У 2019 році компанія у цілодобовому режимі лише за три місяці виконала відновлення 58,6 км «дороги життя» у Запорізькій області», - йдеться у повідомленні.

На Київщині ремонтують вісім кілометрів траси Бориспіль – Маріуполь/Фото: Велике будівництво, Facebook

Тепер у рамках програми Президента «Велике будівництво» роботи стартували на Київщині з іншого кінця траси: від об’їзної дороги міста Переяслав-Хмельницький в сторону Черкаської області км 50+700 – км 59+000. Наразі дорожні бригади компанії проводять фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття та видалення чагарників і дрібнолісся. Незабаром на ділянці розпочнеться влаштування шару посиленої дорожньої основи зі щебеневого матеріалу, обробленого комплексним в’яжучим.

Читайте також: На Вінниччині розпочалися підготовчі роботи до будівництва мосту на Дністрі

Капітальний ремонт передбачає влаштування трьох шарів асфальтобетонного покриття, укріплення укосів, влаштування з’їздів та примикань, укріплення узбіччя, влаштування водоскидів, облаштування автопавільйонів на зупинках громадського транспорту, влаштування острівців безпеки на пішохідних переходах, влаштування тротуарів, бортового каменю, майданчика для відпочинку та габаритно-вагового контролю. Крім цього, планується влаштування освітлення, встановлення бар’єрного огородження, встановлення нових дорожніх знаків та нанесення дорожньої розмітки.

Читайте також: На Сумщині ремонтують дорогу до популярного серед туристів крейдяного плато

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко повідомив, що одне з завдань президентської програми — до кінця 2023 року відбудувати усю мережу загальнодержавних доріг, яка становить близько 20 тис. км.

Фото: Велике будівництво, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-