В ОП назвали амбітні плани щодо оновлення загальнодержавних доріг

В ОП назвали амбітні плани щодо оновлення загальнодержавних доріг

Велике будівництво
Укрінформ
В Офісі Президента мають на меті до 2023 року оновити основну мережу автомобільних доріг в Україні, загальною протяжністю понад 20 тисяч км.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заступник глави Офісу Президента України Кирило Тимошенко сказав в ефірі "Право на владу".

"Наша мета зробити всі загальнодержавні дороги - це траси, якими займається Укравтодор. Це 20 з чимось тисяч кілометрів доріг. Тому що фактично ніхто не займався дорогами такими об'ємами, якими ми зараз займаємось", - розповів Тимошенко.

Читайте також: В ОП запевняють, що ремонт місцевих доріг буде пріоритетом для влади у 2021 році

Він додав, що цьогоріч в Україні буде оновлено щонайменше 4500 км доріг державного значення та 2000 км місцевих доріг. Тимошенко нагадав, що у 2020 році в Україні було оновлено 4000 км доріг державного значення і 2000 км доріг місцевого значення. Він підкреслив, що оновлення місцевих доріг в першу чергу є відповідальністю місцевої влади й від неї залежать обсяги дорожнього будівництва в середині населених пунктів.

Як повідомляв Укрінформ, Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) презентувало ключові проєкти дорожнього будівництва на 2021 рік. Укравтодор планує оновити 1205 км міжнародних доріг, 1363 км національних, 1206 км територіальних та 904,3 км регіональних.

Читайте також: Голова Укравтодору закликає регіони ремонтувати дороги за кредити ЄБРР

Ще одним важливим напрямом ремонтів стануть автошляхи до контрольно-пропускних пунктів. Заплановано відновлення понад 250 км доріг до КПП. Загалом Укравтодор планує до 2023 року оновити 600 км таких автошляхів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-