В ОП запевняють, що ремонт місцевих доріг буде пріоритетом для влади у 2021 році

В ОП запевняють, що ремонт місцевих доріг буде пріоритетом для влади у 2021 році

Укрінформ
Будівництво та ремонт доріг місцевого значення будуть пріоритетним напрямком роботи для влади у 2021 році.

Про це заступник глави Офісу Президента України Кирило Тимошенко сказав на форумі «Управління місцевими дорогами», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього року ми робимо більшу кількість доріг. І саме місцеві дороги, саме їх розвиток для нас є таким новим пріоритетом, адже люди у переважній кількості, звичайне населення, їздить саме місцевими дорогами. Як Укравтодор, так і Кабінеті Міністрів, Офіс Президента хочуть зробити величезний фокус саме на місцеві дороги, на їх якість, на швидкість їх відновлення і на гарантії, звісно, щоб через рік ми не переробляли ці дороги», - сказав Тимошенко.

Водночас він зазначив, що 2020 рік став проривним для дорожньої галузі, адже тоді було зроблено багато.

Читайте також: У Харкові почалася розрахована на два роки реконструкція Кільцевої дороги

Та варто розуміти, додав Тимошенко, що як минулого, так й цього року через коронавірус люди не зможуть багато подорожувати за кордон, бо чимало країн будуть закриті, тому доведеться подорожувати Україною, а значить дороги мають бути якісними.

Як наголосив радник Прем'єр-міністра Тарас Сиротинський, Президент Володимир Зеленський ще у 2020 році говорив, що влада «зшиватиме країну» завдяки автошляхам.

«Я думаю, що минулий рік показав, скільки усього було зроблено, але й показав, скільки ще треба зробити. Я думаю, що без місцевих доріг, без ваших зусиль та нашої спільної роботи нам не вдасться досягти того результату, який запланований», - сказав він.

Сиротинський також звернув увагу, що дороги недостатньо просто побудувати, на місцях їх треба обслуговувати.

«Дуже важлива роль організації технагляду, коли ви на місцях ділите відповідальність та упевнені в тому, що відповідні спеціалісти контролюють якість робіт. Утримання та експлуатація – це болюче питання, яке не може залишитися без уваги, бо як би якісно ми не ремонтували, дороги необхідно утримувати. Це теж стосується місцевої мережі», - підкреслив він.

Читайте також: На Тернопільщині оновлять Дорогу єдності М-30

Як повідомляв Укрінформ, Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) презентувало ключові проєкти дорожнього будівництва на 2021 рік. Укравтодор планує оновити 1205 км міжнародних доріг, 1363 км національних доріг, 1206 км територіальних доріг та 904,3 км регіональних доріг.

Ще одним важливим напрямом ремонтів стануть автошляхи до контрольно-пропускних пунктів. Заплановано відновлення понад 250 км доріг до КПП. Загалом Укравтодор планує до 2023 року оновити 600 км автошляхів до КПП.

У 2020 році Укравтодор оновив та ввів у експлуатацію 3 900 км доріг державного значення. У 2019 році в експлуатацію було введено 847 км державних доріг, у 2018 році – 1 412 км, а у 2017 – 1 407 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-