Рівень госпіталізації COVID-хворих на Донеччині зростає щодня

Рівень госпіталізації COVID-хворих на Донеччині зростає щодня

Укрінформ
На Донеччині поступово щоденно зростає рівень госпіталізації хворих на COVID-19, тяжких стає більше.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це 29 березня на брифінгу повідомив начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами Департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Олександр Педенко.

«Поступово щоденно зростає рівень госпіталізації. За вчора він склав 57,3% при допустимому рівні навантаження 60%», - сказав Педенко.

За його словами, наразі у медзакладах області лікуються в стаціонарних відділеннях 1257 осіб з діагнозом хвороби COVID-19.

Читайте також: В Україні зайняті 59% COVID-ліжок

Педенко пояснив, що в лікарні госпіталізують тільки тих хворих, які потребують стаціонарного лікування, і вони там отримують медичну допомогу вчасно і швидко.

Кореспонденту Укрінформу він уточнив, що на вчорашній день (28 березня) у лікарнях 695 хворих на COVID-19 потребували кисню, 40 - знаходились на апаратах штучної вентиляції легенів (ШВЛ).

«Тих, хто потрапляє в лікарні пізно, ми, на жаль, не встигаємо врятувати», - додав Педенко.

Він констатував, що з початку пандемії на Донеччині вже зареєстровано 57 998 осіб, які захворіли на коронавірусну інфекцію, з них 2 223 - медичних працівники; померли від ускладнень цієї хвороби 1250 осіб, з них 34 - медпрацівники та одужали 47 103 людини, серед них 1998 медиків.

Читайте також: Київ і 10 областей «червоні» - МОЗ оновило розподіл карантинних зон

Педенко також наголосив, що в регіоні вже є повторні випадки COVID-19.

«Серед госпіталізованих я не чув, щоб були хворі з повторним захворюванням на COVID-19. Але так, в Донецькій області є випадки, коли фіксуються такі хворі повторно. Їх не багато, але такі особи є», - зазначив він.

Як повідомлялося, станом на 29 березня в Україні лабораторно підтверджено 8 346 нових випадків коронавірусної хвороби. За весь час пандемії захворіли 1 652 409 людей. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-