В Україні зайняті 59% COVID-ліжок

В Україні зайняті 59% COVID-ліжок

Укрінформ
В Україні зайнято 59% COVID-ліжок, і ця цифра збільшується.

Про це на пресконференції, яку організував Укрінформ, сказала заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, передає кореспондент агентства.

"Станом на 29 березня 558 закладів охорони здоров’я, а це фактично всі комунальні некомерційні підприємства, власниками яких є місцеві органи самоврядування, є визначеними для надання допомоги пацієнтам, які хворіють або мають підозру на коронавірусну хворобу. В цих закладах виділено 75 158 ліжок, з яких 64 240 забезпечені подачею кисню. Це централізована подача через кисневі магістралі з відповідним постійним забезпеченням надходження кисню, а також кисневими концентраторами, які можуть переміщатися від ліжка до ліжка. Зайнятість ліжкового фонду в закладах охорони здоров’я загалом в Україні, станом на минулу добу, становить 59%, це в абсолютних цифрах складає 37,5 тис. Слід звернути увагу на те, що зайнятість ліжок прогресивно збільшується, і ще минулого тижня ми мали 49%", - поінформувала Микичак.

Читайте також: «Почуєте буквально днями»: Степанов розповів про можливість поставки вакцин зі США

За її словами, зараз відмічається зростання захворюваності на COVID-19 майже по всій території України, лише одна область знаходиться в жовтій зоні, тобто в більш-менш стабільній ситуації. Найвищий рівень захворюваності і епідеміологічної небезпеки в Києві та Київські області і майже вся Західна Україна. Високий рівень зайнятості COVID-ліжок у Києві — це 84%, в Житомирській області — майже 74%, в Київській - 77%, Львівській — 69%, Миколаївській - 68%.

Читайте також: Хто і як хворіє на COVID: Ляшко розповів про ситуацію в різних вікових групах

Микичак наголосила, що серед тих пацієнтів, які хворіють, близько 20% потребують лікування в стаціонарі, частина з них потребують госпіталізації у відділення інтенсивної терапії.

За даними МОЗ, у відділеннях інтенсивної терапії зараз 4 999 ліжок, з яких зайнято 2 850.

Всього по лікарнях України, за даними, які навела Микичак, 6 552 апарати штучної вентиляції легень, зараз 1 424 пацієнти знаходяться на штучній вентиляції легень.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 29 березня в Україні лабораторно підтверджено 1 652 409 випадків COVID-19, з них за добу – 8 346.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-