«Почуєте буквально днями»: Степанов розповів про можливість поставки вакцин зі США

«Почуєте буквально днями»: Степанов розповів про можливість поставки вакцин зі США

Укрінформ
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна може укласти договори на постачання вакцин від американського виробника.

Про це глава МОЗ повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода, відповідаючи на запитання про те, чи вів він переговори з державним секретарем США Ентоні Блінкеном, передає Укрінформ.

Водночас міністр не надав деталей, посилаючись на конфіденційні угоди.

«Єдине, що я можу сказати, що найближчими буквально днями, я думаю, ви почуєте про відповідне укладання договорів і щодо термінів поставок з певними вакцинами. Те, що стосується американських вакцин, ми наполегливо це робимо, у тому числі і через дипломатичні канали. Це з літа минулого року», – сказав Степанов.

Читайте також: Степанов сказав, за яких умов COVID-вакцини можна буде купити в аптеці

За його словами, під час переговорів торік постачальники пропонували надання вакцин у четвертому кварталі 2021 року, але українська сторона домоглася більш ранніх поставок від AstraZeneca та Sinovac.

Він не уточнив, про яку саме американську вакцину йдеться, зауваживши водночас, що «можемо очікувати на всі ефективні вакцини, які зареєстровані і в Україні, і в світі».

Читайте також: Понад 50 мільйонів американців уже отримали обидві дози вакцини

Як повідомлялося, 23 лютого в Україну прибула партія із 500 тис. доз вакцини проти коронавірусу Covishield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

Крім того, 25 березня до України доставили першу партію - 215 тис. доз - вакцини CoronaVac від китайської компанії Sinovac Biotech.

Також в Україні зареєстрована вакцина американської компанії Pfizer.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-