У Миколаєві запроваджують суворий карантин

У Миколаєві запроваджують суворий карантин

Укрінформ
У місті Миколаєві з 24 березня запроваджують жорсткіший карантин через критичне збільшення кількості хворих на COVID-19.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім, передає Укрінформ.

«Все дуже погано, ми впевнено йдемо до червоної зони. Тому ми провели позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській ОДА, де був присутній міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич. Для стабілізації ситуації ми прийняли наступне рішення - вводимо більш суворі карантинні обмеження в рамках помаранчевої зони, які набирають чинності з 01.00 24 березня та будуть діяти до 4 квітня включно», - написав Кім.

Зокрема, буде заборонено: роботу закладів культури (кінотеатрів, театри, музеї, концертні зали); торговельно-розважальних центрів (окрім продуктових магазинів, аптек, зоомагазинів, магазинів з продажу засобів гігієни та побутової хімії); проведення релігійних богослужінь (якщо не забезпечена площа приміщення не менше 10 м² на 1 особу); масових заходів (розважальних, спортивних, культурних, рекламних та інших).

Читайте також: МОЗ збільшило кількість «червоних» областей до семи

Крім того, заклади громадського харчування працюватимуть виключно на виніс; перукарні, салони краси - за попереднім записом. Також працюватимуть дитячі садочки, а школи після канікул повернуться до навчання – але дистанційно.

Усі підприємства та організації бюджетної сфери переходять на дистанційну роботу. Приватний бізнес також повинен максимально перейти на дистанційну форму роботи. Окрім підприємств критичної інфраструктури.

Громадський транспорт працюватиме в звичному режимі. З дотриманням суворих норм перевезення пасажирів та маскового режиму. Із заповненістю місць для сидіння на 50%.

Читайте також: Рішення про роботу транспорту у «червоному» Києві ухвалять 22 березня

Щодо ринків, то вони працюватимуть ще тиждень – до 29 березня. Проте будуть проводитись постійні рейди із залученням фахівців Держпродспоживслужби та Національної поліції України. І у разі недотримання карантинних вимог - їх також закриють.

На цей момент обмеження стосуються лише міста Миколаєва, в разі погіршення ситуації в області будуть прийняті відповідні рішення.

Читайте також: У Пологах на Запоріжжі посилюють карантин — у лікарні вже немає COVID-ліжок

Загалом на Миколаївщині нині зафіксовано 48 274 хворих на COVID-19, з них 353 за останню добу. В тому числі у Миколаєві – 31949 (+240).

Як повідомляв Укрінформ, станом на 21 березня в Україні лабораторно підтверджено 1 546 363 випадки COVID-19, з них за добу – 11 145.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-