У Пологах на Запоріжжі посилюють карантин — у лікарні вже немає COVID-ліжок

У Пологах на Запоріжжі посилюють карантин — у лікарні вже немає COVID-ліжок

Укрінформ
На території Пологівської міської територіальної громади у Запорізькій області посилять карантинні заходи через зростання кількості хворих на коронавірусну хворобу.

Про це під час засідання регіональної комісії ТЕБ та НС сказав голова Пологівської міської територіальної громади Юрій Коноваленко, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні на засіданні місцевої комісії ТЕБ та НС ми розглядаємо питання і будемо пропонувати після канікул продовжити дистанційне навчання шкіл, оскільки у нас серед вчителів велике зростання захворювання. Плануємо обмежити проведення масових заходів на два тижні на території Пологівської громади", - сказав голова громади.

За даними лабораторного центру МОЗ, у Пологівському районі з початку карантину зареєстровано 2486 випадків зараження, за останню добу додалося 6 нових хворих. Показник захворювання по області збільшився за два тижні в 1,5 раза. Значно перевищують середній обласний рівень показники у Більмацькому, Пологівському, Розівському районах та у містах Запоріжжя і Бердянськ.

Читайте також: Мобільний госпіталь ДСНС можуть перевести з Івано-Франківська в Київ – Степанов

"У Пологах лікарня заповнена. Хворі мають їхати до Оріхова та Токмака", - додав голова Департаменту охорони здоров'я ОДА Олексій Кулініч.

Він також зазначив, що є проблема з постачанням кисню в Пологівську лікарню. Кисень, згідно з договором, постачає Запорізький автогенний завод. Проте останнім часом виникла проблема з транспортом, який може доставити кисень у медичний заклад.

Голова ОДА доручив профільному заступнику вирішити питання поставки кисню в найкоротший термін.

За останню добу в області зареєстровано 408 нових випадків захворювання на COVID-19. Всього станом на ранок 19 березня зареєстровано 73501 лабораторно підтверджених випадків, в т.ч. 3875– серед дітей (за добу – 20) та 4180 серед медичних працівників (за добу –11). За добу зареєстровано 10 летальних випадків (всього – 1289), одужав 101 хворий (всього – 67689).

Запорізька область належить до жовтої зони епіднебезпеки.

Читайте також: У Запоріжжі від коронавірусу першим вакцинували анестезіолога

Станом на 8 годину 19 березня в області хворіє 83 учні, 95 учителів та працівників освітніх закладів. Перебуває на ізоляції 2769 учнів та 107 учителів. На самоізоляції перебуває 89 класів. На дистанційній формі роботи - два заклади в Гуляйпільському та Приморському районі. За рівнем захворювання Запорізька область посідає 17 місце, за рівнем смертності - 11 в країні.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 19 березня в Україні лабораторно підтверджено 1 519 926 випадків COVID-19, з них за добу – 15 850. Напередодні, 18 березня, від ускладнень хвороби померли 262 пацієнти, одужали 4592 особи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-