У лікарнях Харкова розгорнули 840 COVID-ліжок

У лікарнях Харкова розгорнули 840 COVID-ліжок

Укрінформ
У Харкові у міських лікарнях розгорнули 840 ліжко-місць для хворих на коронавірус, але цю кількість треба збільшити.

Про це, повідомляє пресслужба Харківської міської ради, сказав після відвідування міської клінічної лікарні №13 секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, передає Укрінформ.

"Насувається третя хвиля пандемії. COVID-19 мутував, і стало більше хворіти молодих людей. На сьогодні у п'яти міських лікарнях розгорнуто 840 ліжок для хворих на коронавірус, 140 з яких - у 13-ій лікарні, але цю кількість потрібно збільшити", - сказав Терехов.

Читайте також: У Полтаві ще одну лікарню долучили до лікування хворих на COVID-19

За його словами, медики зазначають, що змінилася симптоматика захворюваності: протягом дня людина може відчувати себе нормально, без болю в горлі тощо, а ввечері, з різким підвищенням температури, потребувати медичної допомоги.

"Ми повинні бути готові до того, що хворих може стати більше. Люди повинні отримувати кваліфіковану допомогу в підготовлених умовах. Тому нам потрібно розгортати ще ліжко-місця в медичних установах не тільки міста, але й обласного та відомчого підпорядкування. Буду розмовляти з цього приводу з керівництвом Харківської ОДА та з "Укрзалізницею", тому що у них також є можливість розгортати додаткові місця", - додав Терехов.

Читайте також: Вінницький госпіталь для ветеранів планують облаштувати для прийому COVID-хворих

Щодо лікарні №13, то, уточнили кореспондентові Укрінформу в пресслужбі міської ради з посиланням на Терехова, лікарня зараз має кисневі концентратори, ШВЛ-апарати, апарати УЗД, рентген і двомісячний запас медикаментів, на що витрачено понад 10 млн грн. Ще потрібно встановити кисневу станцію, тому що споживання кисню величезне, і від цього залежить життя людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-