Вінницький госпіталь для ветеранів планують облаштувати для прийому COVID-хворих

Вінницький госпіталь для ветеранів планують облаштувати для прийому COVID-хворих

Укрінформ
Вінницька ОДА розглядає можливість перепрофілювання обласного клінічного госпіталю ветеранів війни в опорний заклад для лікування пацієнтів з COVID-19.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, передає Укрінформ.  

«Зустрілись із ветеранами. Обговорюємо можливість зробити госпіталь «ковідним», - написав Борзов.

Він повідомив, що йдеться про відкриття 80 додаткових ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19. Задля цього туди спочатку потрібно підвести кисень.

На Вінниччині в 28 опорних лікарнях розгорнуто 3300 ліжок для госпіталізації хворих на COVID-19. Кисень підведений до 3028 ліжок, що становить 91,7% наявних місць. До переліку опорних лікарень із лікування COVID-19 планують додати Погребищенську та Літинську ЦРЛ.

Наразі у регіоні в лікарняних стаціонарах перебуває 1566 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19 та 894 пацієнти з підозрою на коронавірус. Зайнято 75% ліжок, відведених для пацієнтів із коронавірусом.

Читайте також: На Вінниччині ще дві райлікарні планують зробити опорними з лікування COVID-19

Вінницький міський голова Сергій Моргунов 12 березня заявив, що у місті зайняті всі реанімаційні ліжка.

У місті для надання допомоги хворим на COVID-19 повністю перепрофільовано 4 заклади, які розташовані на території міста.

Як повідомлялося, Вінницька область перебуває у помаранчевій зоні епідемічної небезпеки. З 13 березня у Вінниці запроваджено посилені карантинні обмеження, зокрема заборонено роботу закладів культури, розважальних закладів та спортивних установ.

Станом на 16 березня на Вінниччині зафіксовано 47 313 випадків COVID-19, померли від ускладнень коронавірусної хвороби 795 осіб.

В Україні за час пандемії захворіли на COVID-19 1 477 190 осіб, зокрема за добу 9 642

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-