У Полтаві ще одну лікарню долучили до лікування хворих на COVID-19

У Полтаві ще одну лікарню долучили до лікування хворих на COVID-19

Укрінформ
У Полтаві через значне заповнення ліжок у двох лікарнях, де надавали допомогу хворим на коронавірус, до лікування пацієнтів з COVID-19 долучили центральну районну клінічну лікарню.

Про це повідомляє пресслужба Полтавської міської ради, передає Укрінформ.

"Для можливості повноцінного кваліфікованого надання медичної допомоги хворим з ускладненим перебігом захворювання, які потребують стаціонарного лікування, у 2020 році виділені комунальні підприємства «3-я міська клінічна лікарня Полтавської міської ради» та «5-а міська клінічна лікарня Полтавської міської ради». У зв’язку із значним заповненням ліжок цих лікарень, прийнято рішення щодо додаткового залучення для лікування таких пацієнтів площ комунального підприємства «Полтавська центральна районна клінічна лікарня Полтавської міської ради», - йдеться у повідомленні.

У міськраді поінформували, що з 14 березня у лікарні розпочали прийом хворих на коронавірусну хворобу на 45 ліжках (з них 3 – реанімаційних). При цьому, проведена оперативна підготовча робота: створений шлюз для персоналу, обмежена можливість доступу ззовні та з відділень закладу, впроваджені інші карантинні заходи. Станом на 16 березня на стаціонарне лікування поступило вже 17 хворих.

Читайте також: МОЗ оновило розподіл на карантинні зони, 17 «помаранчевих»

За повідомленням Департаменту охорони здоров'я Полтавської міської ради, за минулу добу у місті зафіксовано 127 нових підтверджених випадків COVID-19. З початку карантину підтверджено 18886 випадків, 16344 полтавці одужали. За останню добу одужали 6 осіб.

За час епідемії 305 людей померли, в тому числі за останню добу – 2 особи.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 16 березня, в Україні виявили 11 833 випадки зараження коронавірусом, одужали 5 467 осіб, померли 289. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Києві (1 121), Львівській (884), Одеській (883), Вінницькій (750) та Харківській (750) областях.

За весь час пандемії в Україні захворіли 1 489 023 особи; одужало 1 237 676 осіб; летальних випадків - 28 986.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-