У Миколаєві посилюють карантин

У Миколаєві посилюють карантин

Укрінформ
У Миколаєві посилюють карантинні вимоги і збільшують кількість ліжок для хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19 через загострення епідемічної ситуації.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на офіційний сайт Миколаївської міської ради.

«У Миколаєві 16 березня під час позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки посилено карантинні заходи у зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації щодо COVID-19. Також ухвалено рішення щодо введення 95 додаткових ліжок у медичних закладах міста для хворих на коронавірус», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, нові ліжка з’являться у лікарнях №3 та №5 та у пологовому будинку №1. Також міська влада звернеться до керівництва області з проханням передати до міських лікарень кисневі концентратори, які не використовуються.

Читайте також: Чотири «червоні» регіони та 10 «помаранчевих»: МОЗ оновило карантинний розподіл

Зазначається також, що з 17 березня вихованців позашкільних і загальноосвітніх закладів переводять на дистанційне навчання. А з 22 березня усі школярі підуть на канікули, які триватимуть до 3 квітня.

Керівникам вищих навчальних закладів пропонують також перенести початок навчання на 10 годину ранку. Це має зменшити транспортне навантаження в ранкову годину пік та попередити скупчення людей на зупинках.

Відповідно до рішення комісії ТЕБ і НС, у Миколаєві посилено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів у громадському транспорті та закладах торгівлі. Поставлено завдання актуалізувати перелік працівників підприємств критичної інфраструктури для підготовки перепусток для проїзду в громадському транспорті.

За словами представника Держпродспоживслужби у Миколаївській області, як і раніше, здійснюється посилений державний нагляд за дотриманням санітарного законодавства. Однак співробітникам служби стає дедалі складніше працювати через значний спротив підприємців.

Читайте також: У Вінниці школярі після канікул повернулися до дистанційного навчання

Загалом у місті Миколаєві наразі вже зареєстровано 30812 хворих на COVID-19, з них 267 за останню добу, 10 людей померли.

Як повідомлялося, в Україні станом на 16 березня зареєстрували 9 642 нові випадки COVID-19. Одужали 6 202 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-