Мобільний COVID-госпіталь на Прикарпатті вже приймає перших пацієнтів

Мобільний COVID-госпіталь на Прикарпатті вже приймає перших пацієнтів

Укрінформ
Мобільний госпіталь, який розгорнули на території Богородчанської лікарні на Прикарпатті, приймає першого хворого на коронавірус.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив генеральний директор КНП «Богородчанська центральна лікарня» Іван Коляджин, відповідаючи на запитання, чи є COVID-пацієнти у мобільному госпіталі.

«У приймальному покої зараз оформляють жінку з села Горохолина Богородчанського району», - уточнив Коляджин.

Читайте також: Мер Франківська заявляє, що ситуація із COVID-19 в місті критична

Як повідомляло агентство, сьогодні вранці мобільний госпіталь був у повній готовності прийняти першого COVID- пацієнта. В Богородчанській лікарні наразі перебувають 230 хворих на коронавірус. Ще 20 ліжко-місць в лікарні залишили, щоб можна було зробити ротацію хворих з модуля у корпус соматичного або реанімаційного відділення.

20 лютого на території Богородчанської ЦРЛ Служба ДСНС почала розгортати мобільний госпіталь для хворих на коронавірус. Польовий шпиталь на 120 ліжко-місць розгорнули за два дні. У модулях госпіталю ДСНС кожне ліжко-місце забезпечене кисневим концентратором, обладнання дозволяє контролювати сатурацію, пульс та артеріальний тиск кожного хворого. Мобільним госпіталем опікуватимуться 6 медичних бригад під керівництвом директора Богородчанської ЦЛ Івана Коляджина. Сюди доправлятимуть хворих на коронавірус не лише з Богородчанської громади, але й з усіх районів Прикарпаття.

Читайте також: На Закарпатті високу смертність від коронавірусу прогнозують ще тиждень

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила "червоний" рівень епідемічної небезпеки в Івано-Франківській області з 26 лютого.

В Івано-Франківській області за минулу добу COVID-19 лабораторно підтвердили у 502 випадках. В Україні цей показник сягає 6 377 нових випадків.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-