Мер Франківська заявляє, що ситуація із COVID-19 в місті критична

Мер Франківська заявляє, що ситуація із COVID-19 в місті критична

Укрінформ
Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків просить обласну владу відкрити ще один поверх кардіоцентру для хворих на COVID-19. Ситуація в місті критична.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це повідомив Руслан Марцінків на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Звертаємося до області, щоб віддали ще один поверх кардіоцентру для розміщення пацієнтів. Ситуація в місті критична, маємо найбільшу захворюваність і смертність за весь час пандемії», - повідомив Руслан Марцінків.

За його інформацією, наповненість медичних закладів – понаднормова.

«Минулого тижня ми знайшли можливість відкрити додаткові місця, але наразі практично всі можливості міста ми вже вичерпали. Лише обласна державна адміністрація ще може обладнати в місті додаткові місця, щоб рятувати людей», - зазначив мер.

Відомо, що в Івано-Франківську для хворих на коронавірус розгорнули майже 1 тисячу ліжко-місць у трьох медичних закладах, задіяні міський пологовий будинок та дитяча клінічна лікарня. 

Раніше на прохання мера Івано-Франківська в обласному кардіологічному центрі розгорнули додатково 50 ліжко-місць на одному поверсі. Кардіоцентр знаходиться біля Івано-Франківської Центральної міської клінічної лікарні (ЦМКЛ), яка приймає хворих на коронавірус.

Як заявила начальниця управління охорони здоров’я міської ради Марія Бойко на оперативній нараді, в Івано-Франківській громаді захворюваність на коронавірусну інфекцію зросла удвічі, у порівнянні з минулими тижнями.

«За вихідні зареєстровані 507 випадків захворювання (на коронавірус – ред.), це у два рази більше, ніж за попередні тижні», - зазначила Бойко.

Читайте також: Степанов заявляє про третю COVID-хвилю в Україні

За її словами, у трьох стаціонарах Івано-Франківська, які приймають хворих на COVID-19, нині перебувають 718 людей. Майже 75% пацієнтів мають пневмонії. Про тяжкість захворювання на коронавірусну інфекцію, зауважила начальниця управління охорони здоров'я, свідчить летальна статистика. За останній тиждень у Франківській громаді померли 28 людей, з початку епідемії – 335 осіб.

«За січень ми мали 1353 випадки захворювання на коронавірус, за лютий – 3 000, за тиждень березня 1112 випадків захворювання. Це свідчить про складну ситуація в наших лікарнях та поліклініках», - констатувала Бойко.

Читайте також: На Прикарпатті ще є резерв у COVID-лікарнях, але хворих везуть до Львова

За минулий тиждень понад 3,5 тисячі людей звернулись за допомогою до медиків через грип та ГРВІ. Майже половина з них – діти до 18 років. Епідпоріг перевищено на 50%, додала вона.

Наразі в громаді Івано-Франківська, повідомила Бойко, триває вакцинація - щеплення проти COVID-19 отримали 594 особи.

Як повідомляв Укрінформ, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила «червоний» рівень епідемічної небезпеки в Івано-Франківській області з 26 лютого. В Івано-Франківську закриті всі школи і дитсадки. Заклади харчування працюють лише на виніс, громадський транспорт - в режимі спецперевезень. В місті зарили промислові ринки та магазини і заборонили масові заходи.

Станом на 9 березня в Івано-Франківській області за минулу добу зареєстровані 433 випадки захворювання на коронавірус, в Україні цей показник складає 3 261 новий випадок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-