У Дніпрі готують до виписки медсестру, в якої були уражені 95% легенів

У Дніпрі готують до виписки медсестру, в якої були уражені 95% легенів

Укрінформ
У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І. Мечникова медики готують до виписки медичну сестру-анестезистку з Волновахи Донецької області, у якої в результаті COVID-19 були ушкоджені 95% легенів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив генеральний директор лікарні Сергій Риженко в Фейсбуці.

"Сестра-анестезистка Тетяна з Волновахи, яка захворіла, рятуючи інших. Ушкодження легенів - 95%. Нарешті знята з кисню. Отримано негативний ПЛР-тест. Готуємо на виписку, даємо рекомендації", - повідомив Риженко.

Читайте також: Центр здоров'я назвав ймовірні причини появи нового штаму коронавірусу

За його словами, лікарня Мечникова поступово повертається до колишньої роботи. Водночас Риженко вважає, що зупинити пандемію зможе тільки колективний імунітет, коли сягне 70%.

Також Риженко повідомив, що завдяки Генеральному Консульству Німеччини в Україні та особисто Генеральному Консулу доктору Штефану Кайлю лабораторія лікарні Мечникова отримала дві американські центрифуги експерт-класу, розраховані на великий обсяг досліджень - 200 проб кожна.

"Це дозволить прискорити COVID-тестування та інші важливі дослідження", - зазначив Риженко.

Як повідомлялося, до Дніпра хвору медичну сестру-анестезистку 52 років доставили з сатурацією 32% і ушкодженням 95% легенів 7 грудня.

Читайте також: COVID-вакцина Pfizer отримала офіційний дозвіл на використання в ЄС

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 21 грудня у світі зареєстровано 77 172 352 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. При цьому 54 089 674 особи одужали, 1 699 644 - померли.

На Дніпропетровщині - 53155 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. 40316 жителів регіону одужали, 1 249 осіб померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-