Лікарні Чернігівщини отримали сотню кисневих концентраторів

Лікарні Чернігівщини отримали сотню кисневих концентраторів

Фото
Укрінформ
У листопаді-грудні медичні заклади Чернігівщини, які лікують хворих на COVID-19, отримали 101 кисневий концентратор. Наразі кисневою підтримкою оснащені 727 ліжко-місць із 1 340.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА.

"Впродовж листопада-грудня Управління охорони здоров'я ОДА придбало 101 кисневий концентратор коштом субвенції з державного бюджету, призначеної на забезпечення кисневою підтримкою ліжкового фонду медзакладів області", - йдеться у повідомленні.

Обладнання отримали 10 центральних районних лікарень та Чернігівська міська лікарня №1.

Читайте також: Для госпітальних баз Дніпропетровщини придбали майже 600 кисневих концентраторів

За словами начальника УОЗ Петра Гармаша, перша партія концентраторів надійшла у листопаді, а решту привезли минулої п’ятниці, 4 грудня. Відразу після надходження їх оперативно передали на місця. Обладнання закупили американське, якісне, з трирічною гарантією.

"Таким чином, за останні дні значно збільшено забезпеченість лікарень області. На сьогодні кисневою підтримкою оснащено 727 ліжко-місць із 1 340, визначених для госпіталізації хворих на коронавірус. З них 221 - централізовано та 506 - кисневими концентраторами", - прокоментував Гармаш.

Станом на 7 грудня в лікарнях області перебуває 669 хворих на COVID-19. Ще 10 507 лікуються амбулаторно. З початку епідемії на Чернігівщині виявлено 21 440 випадків інфікування коронавірусом, з яких 307 були летальними.

Читайте також: У Бельгії збирають гроші на кисневі концентратори для України

В Україні станом на 8 грудня лабораторно підтверджено 832 758 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них за добу - 10 811. 

Фото: cg.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-