Вибух газу під Харковом: один постраждалий - у реанімації, ще п'ятеро у тяжкому стані

Вибух газу під Харковом: один постраждалий - у реанімації, ще п'ятеро у тяжкому стані

Укрінформ
У реанімації опікового відділення Харківської міської лікарні швидкої допомоги ім. Мещанінова залишається один із постраждалих під час вибуху на газорегуляторному пункті в селищі "Березівське" під Харковом, стан ще п'ятьох постраждалих стабільно тяжкий.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів завідувач опікового відлілення цієї лікарні, заслужений лікар України Аслан Цогоєв.

"На сьогодні у реанімації залишається лише один із постраждалих від вибуху. У нього опіки до 40% поверхні тіла, до того ж дослідження головного мозку виявило дві гематоми. Хоча пацієнт не потребує операції, він залишається під наглядом у реанімації. Згодом його буде переведено до опікового відділення", - зазначив Цогоєв.

За його словами, у 5-х постраждалих, які перебувають в опіковому відділенні, стан стабільно тяжкий: "У них опіки від 20% до 40% тіла та травми. Серед них - постраждалий з опіками обличчя, якого нещодавно переведено з відділення політравми, де йому зробили операцію на передпліччі. Усі вони 5-й день у лікарні, і це ще замало, щоб говорити про одужання".

"Ще один із постраждалих з самого початку не був госпіталізований до опікового відділення. Він лікується у відділенні терапії через підвищення тиску", - додав лікар.

За його словами, процес лікування проводиться за протоколом, ліків достатньо: "Допомогу лікарні надає регіональна компанія "Харківгаз".

Читайте також: Енергетики попередили про можливі відключення мереж через вибух газу під Харковом

Як повідомляв Укрінформ, станом на 29 жовтня кількість жертв вибуху газу на Харківщині зросла: у реанімації помер один із 8 постраждалих, яких 28 жовтня госпіталізовано до Харківської міської лікарні швидкої допомоги: йому було 61 рік, він мав опіки 70 процентів поверхні тіла, черепно-мозкову травму та перелам стегна.

28 жовтня на газорегуляторному пункті в селищі "Березівське" під Харковом стався вибух природного газу. На місце події терміново виїхали бригада швидкої допомоги, слідчо-оперативна група та рятувальники зі спецтехнікою. Внаслідок вибуху на місці загинуло дві людини, ще вісім, за уточненням АТ "Харківгаз", отримали травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-