На Дніпропетровщині депутат міськради на виборчій дільниці напав на журналістку — НСЖУ

На Дніпропетровщині депутат міськради на виборчій дільниці напав на журналістку — НСЖУ

Укрінформ
У місті Тернівка на Дніпропетровщині чинний депутат Тернівської міськради на виборчій дільниці накинувся на редакторку міської газети «Вісті Тернівки» Альону Поддуєву.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба НСЖУ.

Журналістка подала заяву до місцевого відділу поліції через перешкоджання журналістській діяльності та поінформувала Національну спілку журналістів України.

“Редактор газети зафіксувала масову присутність на виборчих дільницях Тернівки осіб із посвідченнями «позаштатних кореспондентів» павлоградської газети «Бегемот». Під час розпитування чергової «кореспондентки» вже на п’ятій виборчій дільниці на Альону Поддуєву накинувся депутат міської ради”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: «П’ять питань» Зеленського: поліція перевіряє заяви про «зарплати» волонтерів

У заяві до поліції редакторка газети написала, що депутат хапав її за руки та штовхав, намагався вибити з рук мобільний телефон, яким вона вела зйомку.

Як відзначили у НСЖУ, Спілка засуджує надання стороннім особам посвідчень працівників ЗМІ та закликає журналістів у день виборів фіксувати факти присутності псевдокореспондентів (фотографувати на дільницях журнали реєстрації працівників ЗМІ та повідомляти про це до НСЖУ, оприлюднювати у соціальних мережах).

Також у НСЖУ нагадують, що перешкоджання професійній діяльності журналіста є правопорушенням та карається відповідно до положень ст. 171 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Недопуск спостерігачів, «брендовані» маски та агітація – нові порушення на дільницях

Санкція цієї статті передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 25 жовтня, в Україні проходять місцеві вибори. Громадяни обирають депутатів обласних, районних, сільських рад, а також селищних, сільських і міських голів у 1 439 громадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-