Дніпро послаблює карантин: що запрацює з 4 травня

Дніпро послаблює карантин: що запрацює з 4 травня

Укрінформ
У Дніпрі міська влада послаблює карантинні заходи, дозволяючи роботу СТО, хімчисток, ремонтних майстерень.

Про це повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов в Facebook.

"Наразі, за рішенням спеціальної комісії, в місті будуть відкриті не лише аптеки, супермаркети, бакалії, магазини з технікою, АЗС і банки, але також і хімчистки, СТО, майстерні з ремонту будь-якого устаткування. Кав'ярні та ресторани зможуть працювати як за адресною доставкою, так і за послугою take away. Тобто без допуску гостей у залу", - написав Філатов.

Також він повідомив, що в понеділок, 4 травня, будуть доступні для прогулянок біля сотні зелених зон, бульварних частин вулиць, які не підпадають під заборону відвідування.

"Зокрема й ділянки вулиць набережних Січеславської, Перемоги, Заводської, бульвару Слави та інших. Повний список ви можете побачити на нашій інтерактивній карті", - повідомив Філатов.

За його словами, міська влада ухвалила відповідне рішення, проаналізувавши постанови і рекомендації Кабінету міністрів і відкривши можливості, які не заборонені.

"Нумо чесно: що не заборонено, то дозволено", - зазначив мер.

Міський голова Дніпра запевнив, що ситуацію з епідемією міська влада контролює.

Читайте також: Держава має забезпечити надійний план виходу з карантину - Зеленський

"Наразі кількість хворих для мільйонного міста дійсно мінімальна. її неможливо порівнювати з показниками міст, наприклад, по Чернівецькій області, де був основний спалах. Проте місто готове до різних, в тому числі і до гірших сценаріїв. Наша 21-а інфекційна лікарня, за кошти міського бюджету, всіх платників податків, а також волонтерів і підприємців, забезпечена всіма необхідними ліками і обладнанням. При цьому продовжується перепрофілювання 8-ї лікарні, яка, за необхідності, буде в змозі прийняти до 500 пацієнтів. Далі ми сподіваємося на свідомість, відповідальність і дисципліну кожного з вас", - наголосив мер.

Він зазначив, що послаблення обмежень карантину передбачає основне правило - наявність маски, рукавичок і антисептиків.

Також Філатов попросив городян не збиратися у великі скупчення, не розпивати спиртні напої, не смажити шашлики, беззаперечно виконувати вимоги поліції.

Навіть в умовах поетапного послаблення карантину за дотриманням правил безпеки стежитимуть патрулі.

Як повідомляв Укрінформ, уряд з 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавирусної інфекції. Зокрема, були закриті заклади торгівлі, окрім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів в Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське і міжобласне автомобільне, залізничне і авіасполучення.

Кабінет міністрів збілишив термін карантину в Україні до 11 травня, дозволивши працювати продовольчим ринкам. На Дніпропетровщині з 1 травня відновлюють роботу 154 ринки, де повинні дотримуватися карантинних вимог.

Читайте також: На Дніпропетровщині дозволили працювати 154 продовольчим ринкам

Загалом на Дніпропетровщині - 347 лабораторно підтверджених випадків коронавирусної інфекції, з них 24 виявили за останню добу. 23 людини подолали хворобу, двоє - померли.

Станом на 9:00 30 квітня в Україні 10 406 ​​лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 261 летальний, 1238 пацієнтів одужали. Зокрема, хвороба підтверджена у 717 дітей та 2063 медиків. За добу зафіксовано 540 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-