Єрмак обговорив із головами ОДА та мерами міст ситуацію з коронавірусом після Великодня

Єрмак обговорив із головами ОДА та мерами міст ситуацію з коронавірусом після Великодня

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України провів селекторну нараду з мерами міст та головами ОДА щодо ситуації з поширенням епідемії COVID-19 після Великодніх свят та забезпечення лікарень.

Про це повідомляється на сайті Президента.

"Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак за дорученням глави держави провів селекторну нараду з міськими головами та головами обласних державних адміністрацій. Учасники обговорили ситуацію з поширенням епідемії COVID-19 у регіонах після Великодніх свят, забезпечення лікарень медичними приладами та препаратами, а також співпрацю місцевої влади для ефективного проходження карантину та періоду епідемії", - йдеться у повідомленні.

Керівник Офісу Президента закликав очільників міст та областей контролювати дотримання карантинних обмежень, адже, за оцінками, Україна ще не пройшла піку захворюваності на COVID-19.

«І ви як місцева влада, і ми – відповідальні за життя та здоров'я наших громадян. Зараз украй необхідним є збереження карантинних заходів. Щойно з’явиться перша можливість послабити ці заходи – відкрити ринки чи транспорт, дати можливість бізнесам працювати – ми обов’язково одразу це зробимо. Стан людей та економіки сьогодні – ключове питання і для Президента, і для Кабінету міністрів. Однак ми ще навіть не пройшли піку захворювання й не хочемо повторити найгірші сценарії інших країн», – наголосив Єрмак.

Читайте також: Зеленський змінив заступника керівника ОП - ним став Машовець

Заступниця керівника Офісу Президента з соціальних питань Юлія Соколовська повідомила, що найближчим часом уряд розгляне питання додаткового фінансування НСЗУ для боротьби з COVID-19 на 15,8 мільярда гривень. Ці кошти спрямують на оплату діяльності мобільних бригад, доплати лікарям швидкої допомоги, які працюють з недужими на коронавірусну інфекцію. Також з них можна буде профінансувати стаціонарні лікарні, перепрофільовані для прийняття хворих на COVID-19.

Крім того, учасники наради обговорили необхідність пояснення українцям, що на травневі свята слід уникати скупчень людей.

Єрмак також наголосив на важливості злагодженої співпраці та комунікацій місцевої, обласної та центральної влади для вирішення всіх нагальних проблем.

«Життя та здоров’я наших людей має стояти над будь-якими політичними питаннями. Усі політичні питання – другого плану, порівняно зі збереженням нації», – зазначив керівник Офісу Президента.

Читайте також: Правоохоронці встановлюють осіб, які прийшли на службу у Святогірську лавру

Він зауважив, що такі наради будуть системними для найбільш ефективної координації дій влади.

Як повідомлялося, уряд з 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Спочатку карантин було запроваджено до 3 квітня, а потім продовжено до 24 квітня. А 22 квітня Кабмін продовжив карантин до 11 травня включно.

З 28 березня Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення, зокрема авіаційного.

Станом на ранок 23 квітня в Україні лабораторно підтверджено 7 170 випадків захворювання на COVID-19, з них 187 летальних, 504 пацієнти одужали.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-