Бородянський обіцяє перевірити законність звільнення Ройтбурда

Бородянський обіцяє перевірити законність звільнення Ройтбурда

Укрінформ
Міністерство культури, молоді та спорту перевірить законність звільнення директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда, а сам міністр Володимир Бородянський бере ситуацію під свій контроль.

Про це Бородянський написав на своїй сторінці у Facebook.

"Зі свого боку, в межах моєї компетенції та компетенції Міністерства культури, молоді і спорту, ми перевіримо законність звільнення і відповідність процедурним нормам. Я розмовляв з Олександром і гарантував, що ця ситуація буде мною особисто контролюватися", - заявив міністр.

Водночас він зазначив, що відповідальність за звільнення Ройтбуда лежить і на мешканцях Одеської області, оскільки саме вони обирали депутатів до обласної ради, які власне і ухвалили таке рішення, а тому нині багато чого у цьому питанні залежить від активної позиції громадян.

"По-справжньому, громадянами своєї країни та городянами ми стаємо тоді, коли не миримося з рішеннями, які суперечать нашим інтересам. І це не питання міністра культури - це ваше питання, і в першу чергу ви відповідаєте за те, в якому місті і з якою культурою ви живете", - зазначив Бородянський.

Читайте також: В уряді вивчають ситуацію зі звільненням Ройтбурда

Він нагадав, що Одеський художній музей за керівництва Ройтбурда став постійним місцем громадського діалогу про мистецтво, ожив, став подією. "Я б, на Вашому місці, не розкидався талантами і професіоналами, а всіма силами беріг їх, залучав до життя вашого прекрасного міста і створював їм умови для творчості", - зауважив він.

Як повідомлялося, депутати Одеської обласної ради 4 вересня проголосували за звільнення директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда.

Ройтбурда вже намагалися звільнити у червні цього року. За нього на сесії заступилася в. о. голови Одеськоїоблради Світлана Шаталова. Вона зазначила, що після приходу на посаду директора Олександра Ройтбурда дохід Одеського худмузею становив понад 1,7 млн грн, тоді як минулого року — всього пів мільйона. Тоді депутати не проголосували за звільнення Ройтбурда.

Головним його супротивником є депутат від "Опозиційного блоку" Віталій Саутенков. Він звинувачує майстра в тому, що той, нібито, продає картини музею і влаштовує заходи 18+, впускаючи на них неповнолітніх.

Читайте також: Ройтбурд оскаржить своє звільнення

Ройтбурд наприкінці 2017 року виграв конкурс на посаду директора Одеського художнього музею. Попри спротив депутатів облради, які не проголосували за його кандидатуру, 19 березня 2018 року голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов підписав із ним контракт на 5 років. Ройтбурда вже намагалися звільнити у червні цього року.

У різні часи Ройтбурд був головою правління Центру сучасного мистецтва Сороса (Одеса), директором Галереї Гельмана в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-