В уряді вивчають ситуацію зі звільненням Ройтбурда

В уряді вивчають ситуацію зі звільненням Ройтбурда

Укрінформ
Міністерство культури, молоді та спорту висловлює занепокоєння ситуацією навколо звільнення директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда.

Про це йдеться на сторінці Міністерства інформаційної політики у Facebook.

"Юристи міністерства проаналізують рішення Одеської облради та з’ясують, які є юридичні підстави для усунення відомого художника з займаної посади. Після усебічного вивчення питання міністерство буде діяти в межах своєї компетенції для врегулювання конфліктної ситуації, яка має значний суспільний резонанс", - йдеться у повідомленні.

Також нагадується, що відповідно до постанови Кабінету міністрів №829 від 2 вересня на базі Міністерства інформаційної політики України утворюється Міністерство культури, молоді та спорту України на чолі з Володимиром Бородянським.

Читайте також: Заступник голови Одеської ОДА побачив політику у звільненні Ройтбурда

Як повідомлялося, депутати Одеської обласної ради 4 вересня проголосували за звільнення директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда.

За нього на сесії заступилася в. о. голови Одеської облради Світлана Шаталова. Вона зазначила, що після приходу Ройтбурда на посаду директора дохід Одеського худмузею перевищив 1,7 млн грн, тоді як минулого року було лише пів мільйона. Тоді депутати не проголосували за звільнення Ройтбурда.

Головним його супротивником є депутат від "Опозиційного блоку" Віталій Саутенков. Він звинувачує майстра в тому, що той, нібито, продає картини музею і влаштовує заходи 18+, впускаючи на них неповнолітніх.

Читайте також: Кулеба назвав звільнення Ройтбурда впливом “совка"

Ройтбурд наприкінці 2017 року виграв конкурс на посаду директора Одеського художнього музею. Попри спротив депутатів облради, які не проголосували за його кандидатуру, 19 березня 2018 року голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов підписав із ним контракт на 5 років. Ройтбурда вже намагалися звільнити у червні цього року.

В різні часи Ройтбурд був головою правління Центру сучасного мистецтва Сороса (Одеса), директором Галереї Гельмана в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-