Кулеба назвав звільнення Ройтбурда впливом “совка

Кулеба назвав звільнення Ройтбурда впливом “совка"

Укрінформ
Віцепрем'єр з питань євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба висловив підтримку відомому художнику та директору Одеського художнього музею Олександру Ройтбурду, з яким Одеська обласна рада достроково розірвала контракт.

Про це Кулеба написав у Facebook.

"З Олександром Ройтбурдом я особисто незнайомий. І хоча він величезний талант, я навіть не фанат його таланту, якщо чесно). Але те, що він робив в Одесі, по суті було інтеграцією окремо взятого музею в європейський (і світовий) культурний простір", - наголосив Кулеба.

За його словами, євроінтеграція - це не абстракція, а дуже конкретні стандарти якості життя в політиці, економіці, культурі, способах паркування, сортуванні сміття і далі за списком.

Кулеба зазначив, що битва за євроінтеграцію відбувається скрізь - від урядових кабінетів до музеїв.

"Українські совок, постсовок і рагульство нікуди не поділися. Вони завжди готові віджати втрачені позиції у тих, хто намагається запровадити в Україні нормальні європейські стандарти. У цьому разі - зробити крутий європейський музей в Одесі. І тому я у цій ситуації, звісно, на боці Ройтбурда-євроінтегратора", - підкреслив віцепрем'єр.

Як повідомлялося, депутати Одеської обласної ради 4 вересня проголосували за звільнення директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда.

Ройтбурда вже намагалися звільнити у червні цього року. За нього на сесії заступилася в. о. голови Одеської облради Світлана Шаталова. Вона зазначила, що після приходу Ройтбурда на посаду директора дохід Одеського худмузею перевищив 1,7 млн грн, тоді як минулого року було лише пів мільйона. Тоді депутати не проголосували за звільнення Ройтбурда.

Головним його супротивником є депутат від «Опозиційного блоку» Віталій Саутенков. Він звинувачує майстра в тому, що той, нібито, продає картини музею і влаштовує заходи 18+, впускаючи на них неповнолітніх.

Читайте також: Одеські депутати спробували звільнити Ройтбурда з поста директора художнього музею

Ройтбурд наприкінці 2017 року виграв конкурс на посаду директора Одеського художнього музею. Попри спротив депутатів облради, які не проголосували за його кандидатуру, 19 березня 2018 року голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов підписав із ним контракт на 5 років.

В різні часи Ройтбурд був головою правління Центру сучасного мистецтва Сороса (Одеса), директором Галереї Гельмана в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-