Ройтбурд оскаржить своє звільнення

Ройтбурд оскаржить своє звільнення

Укрінформ
Звільнений з посади директора Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд збирається оскаржити рішення Одеської облради.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила заступник директора Одеського художнього музею з розвитку Олександра Ковальчук.

"Олександр Ройтбурд вважає рішення облради неправомірним і оскаржуватиме його в суді після одержання відповідних документів про розірвання контракту", - заявила вона.

Крім того, додала Ковальчук, обурені рішенням Одеської облради члени ініціативної групи закликають одеситів прийти в суботу, 7 вересня, до Одеської облради на мітинг "Поверніть нам Ройтбурда".

Сам Ройтбурд у коментарі Радіо Свобода охарактеризував рішення про своє дострокове звільнення як таке, що належить скоріше до сфери психопатології, ніж юриспруденції: "Рішення облради є неправомірним, - вважає художник, - воно суперечить і здоровому глузду, і законодавству. Це рішення швидше зі сфери психопатології, ніж юриспруденції, тому буде оскаржене", - заявив він.

Читайте також: Заступник голови Одеської ОДА побачив політику у звільненні Ройтбурда

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня 2018 року голова Одеської ОДА Максим Степанов підписав розпорядження про призначення Ройтбурда керівником Одеського художнього музею, який став переможцем конкурсного відбору. Однак на квітневій сесії облради депутатська більшість відмовилась затвердити контракт, який Мін'юст визнав законним.

4 вересня 2019 року сесія облради ухвалила рішення звільнити Ройтбурда з посади директора музею, а керівництву облдержадміністрації запропоновано провести конкурс на заміщення вакантної посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-