Для тергромад розробили рекомендації зі створення органів управління освітою

Для тергромад розробили рекомендації зі створення органів управління освітою

Децентралізація
Укрінформ
Експерти Центрального офісу реформ при Мінрегіоні спільно з представниками органів управління освітою та експертами Програми «U-LEAD з Європою» розробили Методичні рекомендації щодо створення в об'єднаних територіальних громадах органів управління освітою.

Про це повідомляє портал "Децентралізація".

"Рекомендації допоможуть об'єднаним територіальним громадам: обрати організаційно-правову форму органу управління освітою; визначити перелік повноважень у сфері освіти, які може здійснювати орган управління освітою; розробити Положення про орган управління освітою; розробити структуру та штат органу управління освітою тощо", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, в рекомендаціях розглядаються законодавчі засади створення органу управління освітою та повноваження органів місцевого самоврядування у сфері освіти, аналізується фактична ситуація у галузі освіти в об'єднаних тергромадах; розробка проекту структури органів управління освітою, розробка посадових інструкцій працівників цих органів тощо.

Читайте також: U-LEAD: Євросоюз допоможе тергромадам зі створенням Центрів адмінпослуг

В документі зазначається, що до самоврядних повноважень виконавчих органів сільських, селищних та міських рад належать управління закладами освіти, охорони здоров’я, культури, фізкультури і спорту, оздоровчими закладами та інше, які належать територіальним громадам або передані їм. А також забезпечення здобуття освіти у навчальних закладах різної форми власності, питання фінансування закладів освіти, питань пільгового проїзду учнів, студентів, педагогічних працівників, питання організації медичного обслуговування та харчування в закладах освіти., які належать тергромадам.

Також районні, міські та ради ОТГ відповідають за реалізацію державної політики та забезпечення якості освіти на своїх територіях, забезпечення доступності різних рівнів освіти, планування мережі закладів освіти тощо.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-