На Вінничині кажуть, що масштабної загрози з боку Придністров’я немає

На Вінничині кажуть, що масштабної загрози з боку Придністров’я немає

Воєнний стан
Укрінформ
Загроз масштабного характеру з боку невизнаного Придністров'я для території Вінниччини наразі немає, але охорону прикордонної зони у зв’язку із введенням на території області воєнного стану посилять підрозділами Нацполіції та спецслужб.

Про це у четвер на брифінгу повідомив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

«Ми моніторимо ту ситуацію, яка є... На сьогоднішній день говорити про існування якихось загроз масштабного характеру з території Придністров’я немає підстав. Я вважаю, що найбільшу загрозу можуть становити диверсійні групи, які можуть засилатися і дезорганізовувати ситуацію. Тому саме проводиться комплекс заходів, через які посилюється охорона кордону не лише прикордонними військами, а й силами СБУ і спецпідрозділів Національної поліції», - повідомив Коровій.

Читайте також: Воєнний стан не вплине на умови для бізнесу — Гройсман

За його словами, у межах дії Могилів-Подільського прикордонного загону вжито додаткових заходів із посиленням правопорядку.

«Ми там зробили свого часу з 2014 року цілий ряд дуже важливих кроків. В нас на кордон сухопутний з Придністров’ям припадає майже 40 км, і на 34 км є протитанковий рів. Ми в цьому році істотно посилили систему кордону», - сказав голова ОДА.

Читайте також: У НБУ не зафіксували суттєвого відпливу коштів із банківської системи

За його словами, цьогоріч на зазначеній території для посилення охорони державного кордону в області створили три застави, одну з яких нещодавно відкрили у Піщансьому районі.

«Ми вважаємо, що система державного кордону на межі з Придністров’ям на сьогоднішній день організована найкращим чином. А Могилів-Подільський прикордонний загін визнаний найкращим в Україні», - зазначив очільник регіону.

Читайте також: Росія хоче з'єднати окуповані Крим і Донбас - Порошенко

Голова ОДА запевнив, що наразі в області не зафіксовано зростання проявів злочинності. Утім, у Вінниці на в’їздах у місто працюють пересувні пости поліції, які перевіряють підозрілі автомобілі. Він не виключає, що аналогічні пости та додаткові системи контролю, марковані знаками «Стоп-контроль», облаштують і на основних магістралях на в’їздах до області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-