Український погляд на Другу світову обговорять на форумі у Дніпрі

Український погляд на Другу світову обговорять на форумі у Дніпрі

Укрінформ
Дніпропетровська облдержадміністрація організовує у Дніпрі з 20 до 22 вересня історичний форум на тему Другої світової війни та різних поглядів на неї.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

«Для нас важливо донести меседж – погляди на війну можуть бути різними. Головне – на таку тему слід говорити відкрито і чесно. Сприйняття історичних подій суспільством у цілому та окремо взятими людьми найчастіше не співпадає. Розбіжні точки зору на Другу світову представлять учасники історичного форуму. Його ми організуємо у дні Всеукраїнського музейного фесту, що пройде в Дніпропетровському історичному музеї вже наприкінці вересня», – цитує прес-служба радника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрія Богданова.

Зазначається, що історичний форум «Друга світова війна: український погляд» триватиме три дні. У перший пройдуть лекції для вчителів та старшокласників – від провідних українських істориків. Кожен із науковців презентує «власну правду» про війну. Після – розгорнуться палкі дискусії.

Читайте також: 26 серпня. Пам’ятні дати

Як додав радник голови ОДА, на форумі будуть розвінчувати міфи про Другу світову, розглядати її як багатогранне явище.

Найжвавіші обговорення організатори очікують навколо теми, як саме слід відзначати 8 і 9 травня. «Головне – звести до мінімуму присутність ідеології й політики у таких бесідах», - впевнений Богданов.

У фіналі форуму – показ документальних фільмів про війну. Презентують і радянські, і зарубіжні хроніки 30-40-х років минулого століття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-