Голова Одеської ОДА розказав, як відправив

Голова Одеської ОДА розказав, як відправив "людину-оркестр" до "космічної наради"

Укрінформ
Голова Одеської ОДА оприлюднив "висновок антикорупційної експертизи" його листа прем'єру з пропозицію розглянути питання про ліквідацію Держекоінспекції Північно-Західного регіону Чорного моря.

Про це Максим Степанов повідомив на своїй сторінці в Facebook, уточнивши, що цей "висновок" надали йому під час зустрічі гінці від Держекоінспекції.

"Сьогодні до мене прийшли гінці від екоінспекції. Представилися Громадською радою при Держекоінспекції України. Очолив "ходу" Ігор Марієн - людина-оркестр, що є засновником та головою 15 різних ГО і ТОВ. Також Google пам’ятає його як члена ГО "Громадський Рух підтримки реформ Президента України Януковича". З'ясувалось, що вони - увага! - провели антикорупційну експертизу мого листа до прем’єр-міністра, в якому я прошу розігнати екоінспекцію Північно-Західного регіону Чорного моря як структуру, що займається корупцією в портах", - зазначив Степанов.

За його словами, "експертизу довірили Всеукраїнському антикорупційному форуму інститутів громадського суспільства" - уже сама назва сподобалась, але далі було ще краще!"

Очільник ОДА уточнив, що "висновку" значиться: аналіз його листа дає Держекоінспекції Південно-Західного регіону право звертатися до НАБУ, НАЗК та САП з тим, щоб вони перевірили, чи немає в діях Степанова ознак корупційного правопорушення".

"Тобто мене звинуватили в корупції за те, - зауважив Степанов, - що я намагаюся розігнати корупцію. Тож порадив їм іти звертатися - чекаю на Антикорупційну космічну раду народів галактики".

Читайте також: Голова Одеської ОДА звинуватив Держекоінспецію Чорного моря у корупційних схемах

Як повідомлялося, 31 липня Степанов провів нараду з участю підприємців, портовиків та посадовців Державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря. Бізнесмени та портовики повідомили про неправомірні дії інспекторів, наслідком яких є тривалі затримки суден у портах та значні збитки для судновласників. Очільник ОДА ініціював ліквідацію Державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря, звинувативши в причетності до корупційних схем, що призводить до затримки іноземних суден і завдає шкоди міжнародному іміджу держави. За словами Степанова, "Екоінспекція звітує про 300 тисяч доларів, зароблених до бюджету з початку року. Це проти мільйонів доларів, які втрачають світові компанії під час вимушеного простою в портах".

При цьому відсутність нормативно-правової бази для діяльності інспекторів та створює передумови для корупції. Як зауважив Степанов, "не маючи регламентованих процедур, на власний розсуд вони здійснюють відбір проб води та проводять їх аналізи, що приводить умисної затримки суден на тривалий час, що означає сплату коштів у вигляді штрафів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-