ФСБ готує у Бердянську протести для звільнення судна

ФСБ готує у Бердянську протести для звільнення судна "Норд"

Укрінформ
Російські спецслужби намагаються дестабілізувати ситуацію в Бердянську шляхом організації масових акцій протесту за звільнення затриманого в Азовському морі російського судна "Норд".

Про це написала голова підкомітету ВР з питань безпеки державних інформаційних систем, народний депутат від фракції "БПП" Ірина Фріз на сторінці у Facebook.

"Надходить інформація, що в Бердянську розсилаються повідомлення з закликами до рибалок вийти 25 травня під будівлю міської державної адміністрації. Задум: звільнення затриманого в Азовському морі російського судна "Норд". Маю зауважити, що до цього судна та екіпажу прикута велика увага в країні-агресорі. Вже були спроби вивезти членів екіпажу до окупованого Криму на дипломатичному транспорті РФ, змінена та посилена команда адвокатів. Зараз ми бачимо спробу дестабілізувати ситуацію в місті Бердянськ через масові протестні акції", - написала Фріз, опублікувавши відповідне повідомлення.

Нардеп вказала на те, що повідомлення за стилістикою "дуже схожі за виглядом на ті, що активно розсилалися у 2014-2015 роках російськими підрозділами радіорозвідки та радіоелектронної боротьби на лінії зіткнення на мобільні телефони українських військовослужбовців з метою їх деморалізації".

"Одразу маю зауважити: звільнення "Норду" та його екіпажу не призведе до відновлення риболовлі в Азовському морі, що зараз вважається Кремлем внутрішнім. Організація масових акцій за звільнення російського "Норду" замість акцій під російським посольством з вимогою припинення незаконних дій в акваторії Азовського та Чорного морів є проявом колабораціонізму та наданням допомоги іноземній державі, що підпадає під статтю 111 Кримінального кодексу України "Державна зрада", - заявила І.Фріз.

Вона закликала громадян утриматися від участі в російській провокації. Водночас народний депутат попросила Службу безпеки України та Генеральну прокуратуру України перевірити інформацію про розсилання повідомлень та підготовку такої масової акції, що має ознаки акції впливу спецслужби РФ та вжити заходів відповідно до компетенції.

Читайте також: Екіпаж "Норду" перебуває в російському посольстві у Києві - МЗС РФ

Як повідомлялося, 25 березня українські прикордонники затримали у акваторії Азовського моря риболовецьке судно під прапором Росії. Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом виходу судна "Норд" із закритого Києвом порту анексованої Керчі.

Приморський районний суд Маріуполя оштрафував членів екіпажу заарештованого керченського судна "Норд". Пізніше вони кілька разів намагалися залишити материкову частину України. Двоє членів "Норду" обманним шляхом виїхали з України до Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-