Екіпаж

Екіпаж "Норду" перебуває в російському посольстві у Києві - МЗС РФ

Укрінформ
Члени екіпажу заарештованого кримського судна "Норд" перебувають на території посольства Росії у Києві.

Про це у інтерв'ю російським ЗМІ сказав статс-секретар, заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін, повідомляє "Крим.Реалії".

"Зараз члени екіпажу судна перебувають на території російського посольства у Києві", - повідомив він і додав, що Москва очікує від української влади "справедливих рішень", щоб моряки могли "якомога швидше повернутися" до анексованого Росією Криму.

Як повідомлялося, 25 березня українські прикордонники затримали у акваторії Азовського моря риболовецьке судно під прапором Росії. Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом виходу судна "Норд" із закритого Києвом порту анексованої Керчі.

Приморський районний суд Маріуполя оштрафував членів екіпажу заарештованого керченського судна "Норд". Пізніше вони кілька разів намагалися залишити материкову частину України. Двоє членів "Норду" обманним шляхом виїхали з України до Білорусі.

Читайте також: Суд залишив у силі запобіжний захід капітану "Норда"

У відповідь на затримання "Норду" управління ФСБ Росії у анексованому Криму порушило кримінальну справу щодо співробітників Держприкордонслужби України, які затримали судно у Азовському морі. Українські прикордонники вважають це тиском на Держприкордонслужбу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-