У Херсоні помолилися за жертв Другої світової

У Херсоні помолилися за жертв Другої світової

Укрінформ
У Херсоні в парку Слави біля пам'ятника Невідомому солдату у вівторок відслужили панахиду за загиблими у Другій світовій війні та молебень на честь захисників Вітчизни.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Священослужителі християнських конфесій під час молебню почергово брали мікрофон і  голосно читали спільну молитву, яку чули всі присутні. Проте цього не зробили присутні на заході представники Української православної церкви, підпорядкованої Московському патріархату.

Загалом у заході взяли участь близько 200 осіб. Серед присутніх були також голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, голова обласної ради Владислав Мангер та Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко. Але із промовами чи зверненнями ні вони, ні інші офіційні особи тут не виступали.

Читайте також: Полторак нагадав про внесок і колосальні втрати українців у Другій світовій

Після закінчення панахиди та молебню учасники заходу поклали квіти та лампадки до пам'ятника Невідомому солдату.

Понад 120 тисяч жителів Херсонщини пішли на фронти Другої світової війни і більше половини з них не повернулися додому. Окупанти знищили на Херсонщині понад 28 тисяч мирних громадян, більше 37 тисяч було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини. Десятки тисяч херсонців за мужність і героїзм удостоєні бойових нагород, а 89 – звання Герой Радянського Союзу. Бої за визволення безпосередньо Херсонщини тривали майже півроку – з 28 жовтня 1943 року по 14 березня 1944 року. У цих боях загинули, померли від поранень, потонули на переправах, зникли безвісти близько 47 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-