Полторак нагадав про внесок і колосальні втрати українців у Другій світовій

Полторак нагадав про внесок і колосальні втрати українців у Другій світовій

Укрінформ
Український народ здійснив величезний внесок у перемогу у Другій світовій війні, але також поніс і колосальні втрати, одні з найбільших у цій війні. 

На цьому наголосив міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак у своєму вітальному слові з нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

“Український народ здійснив величезний внесок у перемогу у Другій світовій війні. Але він також поніс і колосальні втрати, одні з найбільших у цій кривавій та невиправдано жорстокій трагедії. Завдяки тим мільйонам сміливців, які полягли на полі бою із нацизмом, а також тим, кому вдалося вижити і завершити війну перемогою, ми з вами можемо бачити цей світ”, - заявив Полторак.

Він нагадав, що в ці дні ми вшановуємо пам’ять ветеранів тієї війни, її жертв. Віднедавна ця традиція, якій слідували десятиліття більшість європейських держав, стала унормованою і в Україні.

Читайте також: Українці побороли гітлерівську окупацію, здолають і путінську - Парубій

“Ми повинні цінувати ратний подвиг, здійснений нашими рідними та земляками в роки воєнного лихоліття. Зараз український солдат і офіцер протистоїть агресору, який забув історичні висновки, уроки та наслідки загарбницької політики. Покоління синів, онуків та правнуків ветеранів Другої світової показало, що воно так само свято віддане громадянському обов’язку і мужньо стало на захист Вітчизни. І це покоління правильно зрозуміло, за що саме воювали українці в ті часи”, - наголосив очільник МОУ.

“Пам’ять нас робить сильнішими. А народ, який захищає свою країну, завжди перемагає!Слава захисникам України різних часів! Нехай мир та злагода панують на нашій землі!”, -  додав  він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-