Епідемія холери Миколаєву вже не загрожує

Епідемія холери Миколаєву вже не загрожує

Укрінформ
Загроза виникнення епідемії холери у місті Миколаєві знята.

Про це йшлося під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє сайт Миколаївської міськради. 

«Враховуючи те, що комплекс заходів, спрямованих на усунення причин можливого виникнення епідеміологічних ускладнень, виконано, захворювання на холеру серед населення міста не зареєстровано, Держпродспоживслужба міста вважає за доцільне закрити заходи протоколу №11 від 16.08.2017», - сказав начальник Миколаївського міського управління ГУ Держпродспоживслужби області В'ячеслав Брадовський.

Читайте також: У Миколаєві заборонили купатися і рибалити через виявлення холери

Він також відзначив, що для підвищення ефективності роботи, спрямованої на попередження захворювань на особливо небезпечні інфекційні хвороби, необхідно удосконалити координацію відповідних служб Миколаєва.

Для попередження захворювань на холеру міські служби реалізували цілий комплекс заходів. Проведено 38 рейдів по місцях стихійної торгівлі, за результатами яких складено 15 адмінпротоколів. Аналогічні перевірки проводила і Держпродспоживслужба. Була введена заборона на купання і продаж річкової риби на території ринків, а також обмежені культурно-масові заходи в акваторії Інгулу і Південного Бугу.

Здійснювалося й обстеження зливової каналізації, а також зливнестокові колодязі в центральній частині Миколаєва. При цьому незаконні підключення до зливової каналізації, які могли стати причиною потрапляння в річку збудника холери, не виявлені. Ситуацію систематично моніторило ГУ «Миколаївський лабораторний центр». З 14 серпня по 29 вересня фахівці відібрали 78 проб річкової води на вібріофлору, 11 проб стічних вод. Крім того, було відібрано 20 проб стічних вод на міських очисних спорудах, 3 проби стоків зі зливового колектора в районі понтонного мосту. При цьому патогенний холерний вібріон виявлений не був.

Як повідомляв Укрінформ, Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ в районі пішохідного Інгульського мосту у Миколаєві з проби від 7 серпня 2017 року виділив Vibrio cholerae О1 Eltor серовар Ogawa. Культуру підтверджено Одеським протичумним інститутом ім. І.Мечникова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-